Ψηφιακή βόλτα 360° στον πραγματικό κόσμο του Claude Monet!

Ψηφιακή βόλτα 360° στον πραγματικό κόσμο του Claude Monet!

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Claude Monet, ζωγράφου και κηπουρού. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, μέχρι το θάνατό του το 1926, το Giverny ήταν το σπίτι του, ο τόπος δημιουργίας του και το έργο του. Ένας κόσμος νοήματος, χρωμάτων και αναμνήσεων, το σπίτι όπου ζούσε ο καλλιτέχνης με την οικογένειά του σαλόνι-ατελιέ και η εξαιρετική συλλογή από ιαπωνικές εκτυπώσεις. Οι μαγευτικοί κήποι και τα παρτέρια είναι φυτεμένα με ανατολίτικα φυτά και ιτιές, με την ιαπωνική γέφυρα βαμμένη σε πράσινο και τα νούφαρα.

Ο Monet μετακόμισε στο Giverny το 1883. Μεταμόρφωσε ακούραστα ένα παραμελημένο κτήμα σε ένα αριστούργημα λουλουδιών, εμπνευσμένο από πολλά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του. Είναι γνωστό πως στους κήπους αυτού του σπιτιού ο ιστορικός Ιμπρεσιονιστής εμπνεύστηκε και δημιούργησε κάποια από τα πιο γνωστά έργα του, όπως «Τα Νούφαρα στην Λίμνη». Οι συχνές επισκέψεις των φίλων και των θαυμαστών του έκαναν το Giverny το κέντρο της ύπαρξής του. Μέχρι το θάνατό του το 1926, ο ζωγράφος, ο πατέρας, ο κηπουρός και ο άντρας δεν έφυγαν ποτέ από εκεί.

“Οι εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποίησαν οι Gérald και Florence Van der Kemp, χάρη ιδίως στους Αμερικανούς προστάτες, επέτρεψαν στο σπίτι και τους κήπους του Claude Monet να γίνει και πάλι ένα εξαιρετικό μέρος, βαθιάς ηρεμίας και διαρκούς γοητείας. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο για να ζήσουν αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα. Το Ίδρυμα Claude Monet, που ανήκει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών, πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Οι κηπουροί μας εργάζονται όλο το χρόνο για να βελτιώσουν τους κήπους, να τους «ξαναχτίσουν» μόνιμα, να διατηρήσουν και να ανανεώσουν τη φυτική τους κληρονομιά, παραμένοντας πιστοί στο όραμα του μεγάλου ζωγράφου. » λέει χαρακτηριστικά ο Hugues R. Gall,  Διευθυντής του Ιδρύματος.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

Close