Η δραματική έκκληση της Whoopi Goldberg για την οικολογική κρίση!

Η δραματική έκκληση της Whoopi Goldberg για την οικολογική κρίση!

Η Whoopi Goldberg συνεργάστηκε με το Extinction Rebellion σε ένα animation για το μέλλον, με τίτλο «The Gigantic Change».

Η ταινία, που κυκλοφόρησε ως μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ξεκινά από το 2050 για να δείξει πώς οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να σώσουν τον κόσμο από το κλίμα και την οικολογική κρίση.

Καθώς αρχίζουμε να σχεδιάζουμε πώς να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας μετά το Covid, η ταινία δείχνει ότι είναι πραγματικά δυνατό ένα λαμπρότερο μέλλον. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί από μόνο του. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε δράση σήμερα. Η κλιματική και οικολογική κρίση είναι μια υπαρξιακή απειλή για ανθρώπους όλων των ηλικιών και υποβάθρων. Η ανάγκη για συλλογική δράση δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Η ομάδα πίσω από το The Gigantic Change, ήξερε ότι η φωνή της Whoopi θα έδινε μια τέλεια αίσθηση βαρύτητας στην παράσταση. Η ίδια άλλωστε, έχει κάνει πολλές εκστρατείες για περιβαλλοντικά θέματα, οπότε είχε τη δύναμη να εμπνεύσει πολλούς από τους οπαδούς της να αναλάβουν δράση.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

Στατιστική διόρθωση:
Διαπιστώθηκε ότι η στατιστική που αναφέρεται στο 02:33 στην ταινία προέρχεται από μια επιστημονική εργασία που είναι πλέον ξεπερασμένη. Αντί «σχεδόν το ήμισυ όλων των ειδών στη Γη θα εξαφανιστεί», μια πιο ακριβής τρέχουσα εκτίμηση είναι «έως 1 εκατομμύριο περισσότερα είδη θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας».

youtube.com

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close