Θέλω να μιλήσω σ' εσένα, Μητέρα

Θέλω να μιλήσω σ’ εσένα, Μητέρα

27 Γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν ένα μήνυμα αποδοχής, συγχώρεσης και αγάπης προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου! Λόγια τα οποία αξίζει να ακούσει κάθε μητέρα! Ένα διαφορετικό δώρο για τη φετινή Γιορτή της Μητέρας.

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ” της Στεφανίας Τσακιράκη (Εκδόσεις Φυλάτος).

Περίληψη του βιβλίου:
“Ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας.

Στο βιβλίο αυτό η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.

Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν.”

Στο βίντεο συμμετέχουν, με σειρά εμφάνισης, οι:
Κατερίνα Γιαννακάκη, Έλενα Παπά, Εύα Παπαδοπούλου, Νάνσυ Χιτζανίδου, Βασιλική Τσαντίλα, Άννα Μοσχοτού, Ξανθή Ουντζούδη, Λίζα Νεοχωρίτη, Καλομοίρα Θεοχάρη, Σόνια Λαζαρίδου, Χριστιάνα Καρφή, Βάλια Βλάτσιου, Γωγώ Αμαριωτάκη, Χρύσα Ψωμιάδου, Δήμητρα Μιναριτζή, Δανάη Ρώσσιου, Στεφανία Τσακιράκη, Ρένα Νικολάου, Ραλλού Κατσαρή, Βιβή Νίκου, Βαλεντίνα Μπαρμπέρη, Βάσια Κατραμαδάκη, Ιωάννα Σεραφειμίδου, Σοφία Καρφή, Ευδοκία Στεργιοπούλου, Μαρία Στεφάνου, Κρίστυ Κωστάρα.

Δείτε το!

Η Στεφανία Τσακιράκη, λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου, είναι Art Therapist με δυο εξειδικεύσεις, την τέχνη των μουσείων και τα βιβλία ως θεραπευτικά μέσα.

Αν βρεθείς μαζί της σε ατομική ή ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης στο Παρίσι όπου κατοικεί) θα περπατήσει δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δεν θα σου πει τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά θα σε διευκολύνει στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σ’ εσένα το εκάστοτε δημιούργημα, ώστε να συνδεθείς με τον εσωτερικό σου θεραπευτή.

Επίσης, η Στεφανία είναι υπέρμαχος της Slow φιλοσοφίας ζωής και δράσης. Η δημιουργία χώρου και χρόνου στη ζωή ενός ανθρώπου κρίνει πως είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο καλλιτέχνης, που κρύβουμε όλοι μέσα μας, να εκφραστεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να κάνει τη ζωή μας το πιο σπουδαίο έργο τέχνης.

Το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ” είναι το πρώτο έργο που της ενέπνευσε η ζωή. Πρόκειται για ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας. Σε μια τέτοια αναζήτηση ρίχνεται η αφηγήτρια του έργου και μας προσκαλεί να την ακολουθήσουμε.

Στεφανία Τσακιράκη, whatiseeinart.com

Διαβάστε επίσης

Close