Ιθαγενείς καλλιεργητές κακάο δοκιμάζουν σοκολάτα

Ιθαγενείς καλλιεργητές κακάο δοκιμάζουν σοκολάτα

Η λέξη γλυκό ποια άλλη λέξη φέρνει συνειρμικά στο μυαλό σας; Κάποια άλλη διαφορετική από τη σοκολάτα;

Πόσοι από σας μπορείτε να αντισταθείτε σε σοκολατένιο πειρασμό; Αν υπάρχετε, πρέπει να είστε πολύ λίγοι. Η σοκολάτα για τη συντριπτική πλειοψηφία είναι το υπέρτατο γλύκισμα και αρκετοί δηλώνουν ‘εξαρτημένοι’.

Η σοκολάτα που συνδέεται με πολλούς μύθους ίσως και αλήθειες για τις ευεργετικές της ιδιότητες, παρασκευάζεται από τον καρπό ενός δέντρου που ευδοκιμεί σε υγρά και θερμά κλίματα, του κακαόδεντρου.Η καλλιέργεια, η συγκομιδή και η επεξεργασία του καρπού, δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη διαδικασία.

Είναι, ωστόσο, εντυπωσιακό ότι εργάτες που καλλιεργούν και συλλέγουν τον καρπό του κακαόδεντρου στην Ακτή Ελεφαντοστού, δεν γνωρίζουν τι γίνεται στη συνέχεια, μετά τη συσκευασία των κόκκων και την εξαγωγή τους στις χώρες των ΄λευκών΄. Δεν γνωρίζουν ούτε την επεξεργασία που ακολουθεί ούτε το προϊόν που παράγεται.

Στο φιλμάκι που ακολουθεί κάποιοι απ’ αυτούς δοκιμάζουν για πρώτη φορά σοκολάτα. Δείτε το βίντεο και παρακολουθήστε τα σχόλια και τις αντιδράσεις τους!

Thessaloniki Arts and Culture,

Διαβάστε επίσης

Close