Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που "έσβησε" νωρίς

Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που “έσβησε” νωρίς

Η Τζία Μαρί Καράντζι ήταν, όπως λέγεται, το πρώτο top model στη δεκαετία του 80. Γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1960, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Το πανέμορφο φωτομοντέλο είχε μία σύντομη και ταραχώδη ζωή που κατέδειξε την σκοτεινή πλευρά του φανταχτερού κόσμου της μόδας.

Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που "έσβησε" νωρίς

Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Φιλαδέλφεια. Η μητέρα της την εγκατέλειψε όταν ήταν 10 ετών και έμεινε με τον πατέρα της, τον οποίο βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση με φαστ φουντ. Όταν ήταν 16 ετών, έφυγε με έναν νεαρό, ο οποίος της πρότεινε να ασχοληθεί με το χώρο του μόντελινγκ. Το εντυπωσιακό μελαχρινό παρουσιαστικό της, τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου της και ο δυναμικός και χειμαρρώδης χαρακτήρας της, εντυπωσίασαν την ιδιοκτήτρια του πρακτορείου στο οποίο απευθύνθηκε. Έτσι, ξεκίνησε η καριέρα της, άμεσα και με πολύ γρήγορη ανέλιξη. Στην ηλικία των 18, είχε γίνει ήδη διάσημη και πρωτοστατούσε στα εξώφυλλα των περιοδικών και συνεργαζόταν με τεράστια ονόματα του χώρου.

Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που "έσβησε" νωρίς

 

Ο χαρακτήρας της μπορεί να ήταν έντονος και αυθόρμητος, ήταν όμως και αρκετά αδύναμος, όσον αφορά τη διαχείριση της διασημότητας της. Οι ερωτικές της προτιμήσεις διέφεραν και ο μεγάλος της έρωτας, ήταν η Λίντα, μια ξανθιά κοπέλα, επίσης μοντέλο, με την οποία έζησε μια ιστορία γεμάτη πάθος, αλλά και πολλά προβλήματα. Την ίδια περίοδο, η Τζία, είχε ήδη εισέλθει πολύ βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών και η εξάρτησή της μεγάλη και μη επιστρέψιμη. Η Λίντα, την παρακάλεσε να διαλέξει ανάμεσα σε αυτήν και το άλλο της πάθος, την ηρωίνη. Η Τζία, όμως, ήταν πολύ εξαρτημένη από τις ουσίες για να έχει κι άλλη επιλογή.

 

Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που "έσβησε" νωρίς

 

Τα ναρκωτικά έφεραν προβλήματα και στη δουλειά της, αφού πολλές φορές πήγαινε σε αυτή υπό την επήρεια ουσιών. Γρήγορα, σταμάτησε να έχει ζήτηση και η ψυχολογία της είχε καταρρακωθεί, έπειτα από το θάνατο δύο αγαπημένων της προσώπων και φίλων: της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου και του φωτογράφου της. Παρά τις πιέσεις της μητέρας της να συνεχίσει το μόντελινγκ, η Τζία παράτησε τις φωτογραφήσεις, γύρισε στη Φιλαδέλφεια, μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης και ξεκίνησε να εργάζεται ως πωλήτρια.

Τα πλούτη και η δόξα της που είχαν χαθεί, σε συνδυασμό με τις εξαρτήσεις που δεν μπόρεσε να κόψει, την οδήγησαν στην πορνεία. Την περίοδο εκείνη, βιάστηκε επανειλημμένα από τους πελάτες της. Λίγο καιρό μετά, αρρωσταίνει από πνευμονία και στο νοσοκομείο οι γιατροί της επιβεβαιώνουν πως έχει νοσήσει από AIDS, μια ασθένεια που εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να βρίσκεται σε έξαρση, αφού αναγνωρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στις 18 Νοεμβρίου του 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών, η Τζία Καράντζι πέθανε στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της, μέρα νύχτα, βρισκόταν μόνο η μητέρα της ενώ στην κηδεία της δεν πήγε κανένας από το λαμπερό κόσμο του μόντελιγκ.

 

Τζία Καράντζι: Το πανέμορφο αστέρι του μόντελινγκ που "έσβησε" νωρίς

Το 1998, η ζωή της Τζία Καράντζι έγινε ταινία με τίτλο “Τοπ Μόντελ”. Τη Τζία ενσάρκωσε η Αντζελίνα Τζολί με τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close