«Είμαι δυσλεκτικός»: μια εκπληκτική ταινία για τις μαθησιακές δυσκολίες

«Είμαι δυσλεκτικός»: μια εκπληκτική ταινία για τις μαθησιακές δυσκολίες

Ένα μικρό παιδί με δυσλεξία χάνεται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία. Μόνο του στον κόσμο αυτό, αναγκάζεται να σκαρφαλώσει ένα βουνό που αντιπροσωπεύει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ εκφράζει το πως αισθάνεται κάποιος που έχει μαθησιακή διαφορά στο τωρινό σχολικό σύστημά. Όσοι έχουν μαθησιακές διαφορές θα πρέπει να είναι περήφανοι για το ποιοι είναι και δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται μόνοι τους. Η ταινία χρησιμοποιεί ισχυρές μεταφορές για να απεικονίσει αυτά τα συναισθήματα, ακολουθώντας ένα μικρό αγόρι στο ταξίδι του για να σκαρφαλώσει ένα βουνό σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία.

Το ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ είναι μια φοιτητική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους παραγωγής, σκηνοθεσίας και σεναρίου των Mads Johan Øgaard και Katie Wyman. Είμαστε και οι δύο Δυσλεκτικοί και έχουμε περάσει με διαφορετικό τρόπο τους τρόπους που το σχολικό σύστημα προσπαθεί να διαχειριστεί τους δυσλεκτικούς μαθητές, τους καλούς και τους κακούς. Δημιουργήσαμε αυτή την ταινία με την ελπίδα να δώσουμε στα άτομα με μαθησιακές διαφορές κάτι με το οποίο να ταυτίζονται.

Κάτι που να λέει: «Ναι, είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος σου και μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες!». Είναι ένα μήνυμα που πολλοί από εμάς δεν είχαμε όσο μεγαλώναμε. Γι’ αυτό και θέλουμε να δούνε αυτή την ταινία όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, ελπίζοντας ότι θα δώσει σε κάποιον το κουράγιο να συνεχίσει.

Πηγή: youtube.com

Διαβάστε επίσης

Νίκολας Νεγκρεπόντε: Η τριακονταετής ιστορία του μέλλοντος

Νίκολας Νεγκρεπόντε: Η τριακονταετής ιστορία του μέλλοντος

Ο ιδρυτής του Εργαστηρίου Μέσων του ΜΙΤ, Νίκολας Νεγκρεπόντε μας πάει ένα ταξίδι μέσα στα τελευταία 30 χρόνια της τεχνολογίας. Ο άψογος προφήτης αναδεικνύει διεπαφές και καινοτομίες που προέβλεψε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 που χλευάστηκαν τότε, αλλά είναι παντού σήμερα. Και μας αφήνει με μία τελευταία (παράλογη; λαμπρή;) πρόβλεψη για τα επόμενα […]

Close