Το σκιάχτρο, ένα μοναδικό βιντεάκι για τον σύγχρονο κόσμο

Το σκιάχτρο, ένα μοναδικό βιντεάκι για τον σύγχρονο κόσμο

Scarecrow: σκιάχτρο. Είναι ο τίτλος ενός πολύ γλυκού και ταυτόχρονα ενδιαφέροντος animation-βίντεο για τον σύγχρονο κόσμο, των κόσμο του fast /junk food, του ‘πλαστικού’ φαγητού, των μεταλλαγμένων…

Το σκιάχτρο-πρωταγωνιστής οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο τα τρόφιμα δεν θα είναι ‘κατασκευασμένα’, δεν θα έχουν υποστεί την ανθρώπινη παρέμβαση, όπως δυστυχώς συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά αντίθετα θα έχουν φυσική προέλευση.

Το βίντεο έχει έντονα και ξεκάθαρα οικολογικά μηνύματα και συνοδεύει το παιχνίδι/εφαρμογή με τον ίδιο τίτλο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την εταιρία «Chipotle». Μάλιστα για το ίδρυμα Chipotle Cultivate Foundation, το οποίο επιδιώκει να πραγματοποιήσει το όραμα του σκιάχτρου, προορίζονται τα έσοδα από την προβολή του soundtrack.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την Moonbot Studios και είναι βραβευμένο με όσκαρ.

Δείτε το βίντεο

Thessaloniki Arts and Culture
Διαβάστε επίσης

Ο λόγος του Αριστοφάνη "περί έρωτος", ένα ενδιαφέρον βίντεο

Ο λόγος του Αριστοφάνη «περί έρωτος», ένα ενδιαφέρον βίντεο

To Συμπόσιον του Πλάτωνα είναι από τα πιο γνωστά έργα του. Ο Σωκράτης-πρωταγωνιστής και πάλι, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη φιλοσοφική προσπάθεια για την απόκτηση γνώσης, την απόπειρα κατανόησης και ερμηνείας του πολύπλοκου φαινομένου του έρωτα και των ποικίλων εκφάνσεών του.Μάλιστα από αυτό το κείμενο προέκυψε και η έννοια τουπλατωνικού έρωτα.

Close