11 στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είσαι εσωστρεφής

11 στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είσαι εσωστρεφής

Οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί – σε μικρές δόσεις. Εκτιμώ τους αγαπημένους μου, όπως όλοι μας, αλλά υπάρχουν (πολλές) στιγμές, που πρέπει να απομονωθώ και να επαναφορτώσω την ενέργειά μου. Είμαι αυτό που, με λίγα λόγια, λέμε …εσωστρεφής. Οι εσωστρεφείς, συνήθως, εκτιμούν τον χρόνο που περνούν με τον εαυτό τους, το comfort zone τους και τον τρόπο τους να κάνουν πράγματα. Πρόκειται για σπουδαίους ακροατές, μοναδικούς στοχαστές και καλούς κριτές ενός χαρακτήρα. Εάν αυτό ακούγεται οικείο σε εσένα, ίσως να είσαι κι εσύ εσωστρεφής. 

Διαβάζοντας παρακάτω, θα ανακαλύψεις 11 στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία …

 

Το πλήθος σε στρεσάρει. Συναυλίες, εμπορικά κέντρα και γενικά, τα μέρη που μαζεύεται πολλής κόσμος, δεν είναι τ’ αγαπημένα σου.

Απολαμβάνεις το χρόνο που περνάς με τον εαυτό σου. Αυτό που οι άλλοι φοβούνται όσο τίποτα, είναι η αγαπημένη σου συνήθεια. Σου αρέσει η μοναχικότητα, όχι η μοναξιά.

Οι σχέσεις σου έχουν όλες γερά θεμέλια. Μπορεί να μην έχεις πολλούς ανθρώπους κοντά σου, αυτούς όμως που έχεις επιλέξει, τους έχεις επιλέξει κι έχεις χτίσει μαζί τους μια σχέση με γερές βάσεις.

Προτιμάς να βγαίνεις με λίγους και γνωστούς. Η ιδέα μιας νέας γνωριμίας δεν μπορούμε να πούμε πως σε ενθουσιάζει.

Προτιμάς να μένεις στο σπίτι από το να βγαίνεις. Δεν είσαι, σε καμία περίπτωση, party animal!

Έχεις το χάρισμα να βλέπεις μακριά. Μεταφορικά πάντα. Μπορείς να δεις μπροστά και να πάρεις τις αποφάσεις που πρέπει.

Υπεραναλύεις τα πάντα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που συνομιλούν πολύ με τον εαυτό τους, σκέφτονται και πολύ και υπεραναλύουν τα πάντα.

Επαναφορτίζεσαι όταν μένεις μόνος/η. Ο χρόνος με τον εαυτό σου, σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Δεν αντέχεις να βρίσκεσαι στο επίκεντρο. Προτιμάς να πέφτει το φως επάνω στους άλλους κι εσύ να μην κάνεις πολύ “θόρυβο”.

Αισθάνεσαι περίεργα ύστερα από μια κοινωνική συναναστροφή. Μόνο η σκέψη της επαφής με καινούρια άτομα, σε λούζει κρύος ιδρώτας.

Οι σιωπές δεν σου προκαλούν αμηχανία. Οι παύσεις μεταξύ εσού και των δικών σου ατόμων δε σε τρομάζουν. Αντίθετα, αισθάνεσαι άνετα με αυτές.

Διαβάστε επίσης