13 τρόποι να αποκτήσεις τη σχέση που επιθυμείς

13 τρόποι να αποκτήσεις τη σχέση που επιθυμείς

Μπορεί να είσαι στην κατηγορία των ανθρώπων που παίζουν τα δάχτυλα τα date apps κι έχουν σίγουρα 1-2 ραντεβού στην ατζέντα τους κάθε βδομάδα. Μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που έχουν βγάλει εντελώς από το μυαλό και από το λεξιλόγιό τους τις λέξεις: φλερτ, ραντεβού, σχέση, κλπ. Μπορεί πάλι, να βρίσκεσαι σε σχέση και απλά να θέλεις να τη βελτιώσεις.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει, δίνοντάς σου 13 τρόπους να φτιάξεις μια σχέση όπως την ονειρεύεσαι.

1) Άλλαξε τη νοοτροπία σου

Το να κατηγορείς τον άλλον για ότι στραβό συμβαίνει σε μία σχέση, δεν είναι η πιο τίμια αντιμετώπιση. Γι’ αυτό φρόντισε να αναγνωρίζεις τις δικές σου ευθύνες και τα δικά σου λάθη. Εκτός αυτού, πρέπει να αναγνωρίζεις και την αξία σου και να τη δείχνεις και στον άλλον.

2) Η ειλικρίνεια είναι ο καλύτερος σύμβουλος

Το να μπορείς να εμπιστεύεσαι τον άλλον είναι το πιο σημαντικό. Αν είσαι σε σχέση, πρέπει να μπορείς να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, χωρίς να φοβάσαι. Αν κάτι σε φοβίζει, τότε ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν είναι σίγουρα ο σωστός. Από την άλλη, αν δεν έχεις σχέση, το πρόσωπο με το οποίο βγαίνεις, πρέπει να σε εμπνέει ώστε να του εκμυστηρεύεσαι τους φόβους και τα πιο τρελά σου όνειρα.

3) Βρες τι είναι αυτό που ψάχνεις

Για να έχεις τη σχέση που ονειρεύεσαι, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις από αυτήν. Ποια χαρακτηριστικά θα ήθελες να διαθέτει ο άλλος και ποια δεν αντέχεις με τίποτα;

4) Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου

Όταν γνωρίζεις τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και οτιδήποτε χρειάζεσαι και περνάς καλά με τον εαυτό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να τον υποβάλεις σε μία σχέση που δεν είναι τουλάχιστον καλή για σένα.

5) Κάνε τους καβγάδες πιο παραγωγικούς

Το ότι θα υπάρξουν κακές στιγμές, ακόμα και στην πιο τέλεια σχέση είναι σίγουρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι, να εφεύρεις τρόπους, οι καβγάδες να γίνονται παραγωγικοί, μαθαίνοντας από αυτούς και όχι απλά βγάζοντας το άχτι σου.

6) Ρώτα το σύντροφό σου κάθε μέρα: “Πώς ήταν η μέρα σου;”

Με αυτή την ερώτηση και με την απαραίτητη προσοχή στις απαντήσεις, δίνεις την εντύπωση στον άλλο πως νοιάζεσαι πραγματικά γι’ αυτόν και για τις ανάγκες του.

7) Δώσε περισσότερη στοργή

Μετά το πρώτο διάστημα, το πάθος θα αρχίσει να εξασθενεί. Για να μη βαλτώσει η σχέση, φρόντισε να τη διατηρείς ζωντανή με ενδείξεις στοργής και τρυφερότητας, όπως μια αγκαλιά, το κράτημα του χεριού και ένα μακρόσυρτο φιλί.

8) Εστίασε στις αντιδράσεις του συντρόφου σου όταν καβγαδίζετε

Αν ο σύντροφός σου, ενδιαφέρεται για το πως νιώθεις και τι σε πληγώνει σε έναν καβγά, συγχώρεσέ τον. Βρείτε μαζί λύση στα προβλήματα και μην αναμοχλεύετε παλιές αιτίες καβγάδων!

9) Μάθετε ο ένας τις ανασφάλειες και τα άγχη του άλλου

Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στην πίεση και στο στρες. Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφός σου γυρίζει από τη δουλειά συνήθως με νεύρα, δεν είναι εκείνη η καταλληλότερη ώρα για να του την “πεις” για κάτι.

10) Δείξε την αγάπη σου με τον τρόπο που ξέρεις ότι ο σύντροφός σου θα την καταλάβει

Ο καθένας αντιλαμβάνεται αλλιώς την αγάπη. Άλλοι με το συχνό άκουσμα της λέξης “σ’αγαπώ”, άλλοι έμπρακτα. Μάθε πως αισθάνεται ο σύντροφός σου και πράξε ανάλογα.

11) Βάλτε στόχους μαζί

Η στήριξη είναι σημαντική σε μία σχέση, οπότε ο στόχος του καθενός θα πρέπει να γίνεται κοινός. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σου προσπαθεί να κάνει δίαιτα, μπορείς να ξεκινήσεις κι εσύ μαζί του μια πιο υγιεινή διατροφή.

12) Πες κάθε μέρα “Ευχαριστώ”

Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση. Κάθε πρωί, σκέψου τρία πράγματα για τα οποία θα ήθελες να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου που τα έχει και πες του τα.

13) Ρώτα τον εαυτό σου τι άνθρωπος θέλει να είναι

Αυτή η ερώτηση, βοηθάει περισσότερο εσένα να γίνεις λιγότερο επικριτικός σαν άνθρωπος και περισσότερο εκδηλωτικός με τα συναισθήματά σου. Κι αυτό, κατ’ επέκταση, βοηθάει και τις σχέσεις σου …

Διαβάστε επίσης

Close