3 βήματα για ένα πιο ξεκούραστο Σαββατοκύριακο

3 βήματα για ένα πιο ξεκούραστο Σαββατοκύριακο

Για να κάνεις ευκολότερο και πιο λειτουργικό το πενθήμερο εργασίας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, είναι σημαντικό να ρυθμίσεις τη ρουτίνα του Σαββατοκύριακου και να επωφεληθείς από τον επιπλέον ελεύθερο χρόνο. Το Σάββατο και η Κυριακή τείνουν να περνούν σε …δευτερόλεπτα, αλλά αν μάθεις να αξιοποιείς σωστά τις ώρες αυτές, θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίζεις επιπλέον καθήκοντα και να προσφέρεις στον εαυτό για μια ευκολότερη εβδομάδα εργασίας. Ακολούθησε αυτές τις τρεις συμβουλές για ένα παραγωγικό Σαββατοκύριακο και προετοιμάσου να αποκομίσεις τα οφέλη όλη την υπόλοιπη εβδομάδα …

 

3 βήματα για ένα πιο ξεκούραστο Σαββατοκύριακο

 

Φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα με καθήκοντα. Αφιέρωσε 5 με 10 λεπτά κάθε Παρασκευή, καταγράφοντας ποια καθήκοντα πρέπει να φέρεις εις πέρας μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Κάνε μια λίστα και σχεδίασε να τα τελειώσεις σε μια μέρα, ώστε να έχεις τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα για να διασκεδάσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Μόλις τελειώσεις το brainstorming και σημειώσεις τα to-dos στο ημερολόγιό σου, μετακίνησε τις ιδέες στο πίσω μέρος του μυαλού σου και απόλαυσε την υπόλοιπη μέρα σου.

 

Συνέχισε τη ρουτίνα σου. Εάν ξυπνάς στις 6 το πρωί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μην κοιμηθάσαι μέχρι τις 11 το πρωί τα σαββατοκύριακα. Δώσε στο σώμα σου ένα διάλειμμα, αλλά φρόντισε να είναι κοντά στο κανονικό σου πρόγραμμα ύπνου. Το ίδιο ισχύει και για τη διατροφή σου: μην σοκάρεις το σώμα σου με υπερβολική τροφή ή αλκοόλ, γιατί κινδυνεύεις να αρρωτήσεις. Το γεγονός ότι είναι Σάββατο δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξεις τις υγιεινές σου συνήθειες, οπότε φρόντισε να κρατήσεις το μυαλό και το σώμα σου σε φόρμα λαμβάνοντας τις βιταμίνες σου, τρώγοντας ισορροπημένα γεύματα και πίνοντας αρκετό νερό.

 

Χαλάρωσε, χωρίς ενοχές! Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις μια παραγωγική εβδομάδα εργασίας είναι να χαλαρώσεις. Χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου έτσι ώστε να χαλαρώνεις όσο πρέπει και να απολαμβάνεις τα πράγματα που αγαπάς. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις μια ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, οπότε θυμήσου να κρατήσεις τουλάχιστον μία ημέρα κάθε Σαββατοκύριακο για να μπορείς να κάθεσαι και να χαλαρώνεις.

 

Επιμέλεια: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης