6 λανθασμένες αντιλήψεις για τα ευτυχισμένα ζευγάρια

6 λανθασμένες αντιλήψεις για τα ευτυχισμένα ζευγάρια

“Τα ετερώνυμα έλκονται” ή απόλυτη ταύτιση και συμφωνία; Πότε ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο τελικά;

Πολλές είναι οι απόψεις και συχνά αντικρουόμενες, σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της πολυπόθητης ευτυχίας. Τι ισχύει και τι όχι; Κάποιοοι από τους “μύθους” που ίσως μας παγιδεύουν σε λάθος αντιλήψεις και προσδοκίες ακολουθούν παρακάτω.

Μύθος Νο1

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια βλέπουν τα πράγματα, ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου.

Η πραγματικότητα

Όσο καψούρα κι αν είσαι, όσο ευτυχισμένοι κι αν είστε, ο ένας δεν μπορεί να δει μέσα από τα μάτια του άλλου.Δεν είστε ίδιοι άνθρωποι με το ταίρι σου κι ούτε χρειάζεται να ταυτίζεστε παντού. Οι εμπειρίες σας, η ψυχολογία σας, το φύλο σας, περιορίζει το πόσο σιαμαίοι θα είστε. Φυσικά, αν όντως ταιριάζετε, βλέπετε τον κόσμο από την ίδια οπτική γωνία κι αυτό είναι που μετράει.

Μύθος Νο2

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι όλο αγκαλίτσες και φιλάκια.

Η πραγματικότητα

Μην μπερδεύεις έναν υγιή δεσμό με έναν δεσμό γούτσου γούτσου. Όχι, ακόμα και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στο δεσμό τους, έχουν και δουλειές, και υποχρεώσεις και περιορισμένο χρόνο. Ρομάντζο υπάρχει, έστω και λίγο κάθε μέρα αλλά δεν είναι στα μέλια από το πρωί ως το βράδυ.

Μύθος Νο3

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λύνουν όλες τους τις διαφορές.

Η πραγματικότητα

Ευτυχισμένα, ξε-ευτυχισμένα, ζευγάρια που να μην έχουν καμία διαφωνία δεν υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν καυγαδάκια και διαφορές που τις περισσότερες φορές μπορεί και να μην λύνονται αλλά το θέμα είναι πως οι ευτυχισμένοι:

-Ξέρουν να λύνουν τις διαφορές τους χωρίς να προκαλούν πληγή στη σχέση τους

-Συζητούν με το που προκύπτει κάποια διαφορά και δεν μαζεύουν θυμό.

Μύθος Νο4

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Η πραγματικότητα

Ούτε εσύ πρέπει να μάθεις να παίζεις κραβ μαγκά επειδή το κάνει εκείνος, ούτε εκείνος οφείλει να μάθει κέντημα επειδή σου αρέσει εσένα. Γενικά, για να είστε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι, χρειάζεται απλά να κάνετε πράγματα που σας χαροποιούν έστω και ξεχωριστά, αρκεί να βρίσκεστε και να μιλάτε για τα ενδιαφέροντά σας αυτά όταν σμίγετε.

Μύθος Νο5

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ όλη την ώρα.

Η πραγματικότητα

Κανένα ζευγάρι δεν είναι δυνατό να έχει την ίδια σεξουαλική ενέργεια διαρκώς και σε κάθε φάση της σχέσης τους. Φυσικά, τα ευτυχισμένα ζευγάρια, ξέρουν να κάνουν το σεξ κομμάτι της σχέσης τους, ποτέ δεν το ξεχνούν, ποτέ δεν το παραμερίζουν, ποτέ δεν το αφήνουν δίχως εξέλιξη. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν το κάνουν όλη την μέρα ΑΛΛΑ έχουν το σεξ στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους.

Μύθος Νο6

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν το σωστό και το λάθος για να κάνουν λειτουργική τη σχέση τους.

Η πραγματικότητα

Μακάρι να ήξεραν έστω τα ευτυχισμένα ζευγάρια πως να δρουν σωστά και να αποφεύγουν τα λάθη για να διατηρούν το δεσμό τους υγιή. Δεν υπάρχει τέτοιος μπούσουλας. Όσοι τα καταφέρνουν, δουλεύουν πολύ, αγαπάνε περισσότερο και ξέρουν να συγχωρούν.

Κατερίνα Πατούλια

Πηγή : womenonly.gr

Thessaloniki Arts and Culture,http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close