Ακούγοντας την καρδιά σου

Ακούγοντας την καρδιά σου

Αφιέρωσε ένα λεπτό τώρα και δείξε με το δάκτυλό σου τον εαυτό σου.

Το πιθανότερο είναι πως το δάκτυλό σου δείχνει κατευθείαν την καρδιά σου. Δεν δείχνει το μυαλό σου, αλλά την καρδιά σου. Αυτό είσαι κι εσύ. Ο συνεχής χτύπος της καρδιάς σου συμβολίζει τον αιώνιο σύνδεσμό σου με τον πανταχού παρόντα, χτύπο της καρδιάς του Θεού ή του Συμπαντικού Νου.

Το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σου κάνει υπολογισμούς, προσλαμβάνει παραστάσεις, αναλύει και καταλήγει στις πιο λογικές για σένα επιλογές. Σκέφτεται, σκέφτεται, σκέφτεται!

Το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου σου αντιπροσωπεύει τη διαισθητική σου πλευρά. Είναι το κομμάτι σου που πηγαίνει πέρα από τη λογική και την ανάλυση. Είναι το κομμάτι που αισθάνεται, που νιώθει αγάπη, που είναι ευαίσθητο σε όσα θεωρεί σημαντικά.

Το δεξί τμήμα του εγκεφάλου σου είναι αυτό που σε κάνει να δακρύζεις καθώς κρατάς το μωρό σου ή απολαμβάνεις τη λιακάδα μιας όμορφης ημέρας. Το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σου μπορεί να αναλύει κάτι, ενώ το δεξί σου επιτρέπει να το αισθάνεσαι.

Μπορείς να διαλέξεις μια κατάσταση και να αναρωτηθείς τι είναι πιο σημαντικό για σένα: αυτό που ξέρεις γι’ αυτή την κατάσταση ή αυτό που νιώθεις.

Γενικά, το τι θα φροντίσεις πρώτα εξαρτάται από την κατάσταση και τις συνθήκες που αντιμετωπίζεις. Με τη λογική σου μπορείς να σκεφτείς ακριβώς πώς πρέπει να φερθείς όταν μια σχέση καταρρέει (ή όταν είναι στο ζενίθ της), αλλά έρχονται και στιγμές που το συναίσθημα υποσκελίζει τη λογική.

Εάν νιώθεις πράγματι φόβο, τρόμο, μοναξιά ή αντίθετα ενθουσιασμό, αγάπη και έκσταση, αυτά τα συναισθήματα γίνονται η κινητήρια δύναμη που καθοδηγεί τις πράξεις σου. Και αυτές είναι οι στιγμές που το δεξί τμήμα του εγκεφάλου σου έχει δίκιο. Και είναι αυτό το τμήμα του εγκεφάλου σου που θα σε οδηγεί πάντα με πάθος εκεί που θέλεις να φτάσεις.

 

Απόσπασμα από «Tα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer», Γ’ έκδοση, Έσοπτρον
Διαβάστε επίσης

Τα 18 γνωρίσματα των δημιουργικών ανθρώπων

Τα 18 γνωρίσματα των δημιουργικών ανθρώπων

Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι ένα σταθερό γνώρισμα σε κάποιους ανθρώπους αλλά ενδεχομένως και να εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες. Η έμπνευση και οι «φαεινές ιδέες” έρχονται από το πουθενά μερικές φορές – ενώ δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει όταν είναι πραγματικά απαραίτητες. Αναμφίβολα πάντως η δημιουργικότητα προϋποθέτει πολύπλοκη νοητική λειτουργία και δεν σχετίζεται με την […]

Close