Γυναίκες άνω των 40 δίνουν συμβουλές στον 20χρονο εαυτό τους

Γυναίκες άνω των 40 δίνουν συμβουλές στον 20χρονο εαυτό τους

Η Nyasha Junior είναι συγγραφέας, η οποία ρώτησε γυναίκες γύρω στα 40, τι συμβουλή θα έδιναν στον 20χρονο εαυτό τους, αν μπορούσαν . Χιλιάδες γυναίκες αποφάσισαν να απαντήσουν στην ερώτηση και -ακόμη περισσότερες- πιστεύουν πως κάποιες από αυτές τις συμβουλές είναι πολύ, πολύ χρήσιμες.

Επιλέξαμε κάποιες από τις καλύτερες απαντήσεις που δόθηκαν και μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω. Οι περισσότερες από αυτές χρησιμεύουν για να μας θυμίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό και πολύτιμο στη ζωή μας και τι όχι …

 

Μην αναβάλλεις το όνειρό σου για πολλά ταξίδια για άλλη φορά, γιατί αυτή η άλλη φορά δε θα έρθει ποτέ. Και μην περιμένεις το θάνατο μερικών, καλών σου φίλων, να σου το υπενθυμίσει …

 

Μη διστάζεις να αλλάξεις δουλειά ή να μετακομίσεις. Ζήτα την αύξηση που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Μίλησε στην αδερφή σου!


Μην φυλάς τα καλά πράγματα για τις ξεχωριστές περιστάσεις. Χρησιμοποίησέ τα τώρα! Πέρνα περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου. Δε θα μπορείς να το κάνεις για πάντα και δε ξέρεις πότε θα «φύγουν». Νιώσε χαρά για τα απλά πράγματα!


Πέρνα καλά. Απλά πέρνα καλά! Γι’ αυτό είναι τα 20’s!


Κάνε αποταμίευση για να μπορείς να έχεις πάντα την επιλογή να φύγεις από μία δουλειά ή έναν σύντροφο.


Επειδή δεν είναι ότι χειρότερο, δεν σημαίνει πως είναι και ο κατάλληλος για σένα. Ανέβασε τον πήχη γιατί αξίζεις μόνο το καλύτερο!


Σταμάτα να μαδάς και να βάφεις τα φρύδια σου. Μοιάζεις σαν τρελή!


Φρόντισε τον εαυτό σου όσο καλά φροντίζεις όλους τους άλλους που βρίσκονται στη ζωή σου.


Ποτέ μη δουλεύεις για κάποιον που απαιτεί αφοσίωση. Δούλεψε με αυτόν που την κερδίζει!


Όσο κι αν λένε πως πρέπει να είσαι «καλό κορίτσι», δε μπορείς να αρέσεις σε όλους. Γι’ αυτό αν πρέπει να διαλέξεις μεταξύ του εαυτού σου (της ψυχικής υγείας σου, της αξίας σου, κλπ) και του να είσαι αρεστή, διάλεξε εσένα!


Σταμάτα να απολογείσαι. Δεν είσαι υπεύθυνη για κανενός την ευτυχία κι ευχαρίστηση εκτός από τη δική σου.


Κάνε φίλους και φρόντισε τη σχέση σου μαζί τους. Θα τους χρειαστείς στα 40 σου!


Βρες την ενέργεια για να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου. Μην ψάχνεις την αγάπη σε φίλους, συντρόφους και στα παιδιά που δεν είσαι ακόμα έτοιμη να αποκτήσεις. Κράτα λεφτά στην άκρη. Κάνε γυμναστική και φάε πιο υγιεινά φαγητά.


Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία, πρόσεχε που ξοδεύεις τα λεφτά σου. Επειδή είναι οικογένεια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι τοξικοί!


Είμαι 62 και μπορώ να της πω (στον 20χρονο εαυτό της) πως όσο μεγαλώνεις τόσο καλύτερα είναι. Νιώθω ότι είμαι πιο παραγωγική και δημιουργική τώρα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω: το να μεγαλώνεις είναι τα πάντα!


Φύγε μετά από το πρώτο ψέμα!


Ζήσε έστω για λίγο μόνη. Υπάρχουν πολλά χρόνια πίσω σου και μπροστά σου που θα μοιράζεσαι το χώρο σου με άλλους …Πάρε λίγο χρόνο που θα μπορείς να απολαμβάνεις ένα χώρο ολόδικό σου. Επίσης, ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς!


Η ζωή σου στη δεκαετία των 20, δεν θα καταλήξει όπως ακριβώς την οραματίζεσαι. Καλλιέργησε ισχυρές και καλές φιλίες. Εστίασε σε αυτές κι όχι στους τοξικούς ανθρώπους. Και βρες ένα χόμπι που αγαπάς, μόνο για σένα!

 

Πηγή: https://www.fempositive.com

Διαβάστε επίσης

Close