Η μιζέρια είναι μεταδοτική

Η μιζέρια είναι μεταδοτική

Η Μιζέρια είναι μεταδοτική.

Οι μίζεροι άνθρωποι δρουν σαν “βρικόλακες”. Μετατρέπουν τους ευτυχισμένους γύρω τους σε “δικούς τους”, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν οι ίδιοι. Η Δυστυχία, βλέπετε, κρύβεται ΜΟΝΑΧΑ μέσα στην δυστυχία.

Η Μιζέρια θέλει παρέα. Οι μίζεροι άνθρωποι δεν θέλουν γύρω τους ευτυχισμένους ανθρώπους. “Τρέφονται” από την δυστυχία και όπου αυτή λείπει, αυτοί μένουν “νηστικοί”…

Οι μίζεροι άνθρωποι μισούν τους ευτυχισμένους ανθρώπους γιατί τους θυμίζουν την δική τους δυστυχία… και θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τους δουν και εκείνους δυστυχισμένους.

Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που ενώ εσείς χαμογελάτε ικανοποιημένοι από την ζωή σας συζητώντας με κάποιον “φίλο”, κάποιο “φίδι” που έχει παράπονα από την δική του ζωή σας λέει “φιλικά”:
“Να δω πότε θα αλλάξεις μυαλά”… ή σωστότερα:
“ΕΓΩ να δω πότε εσύ θα αλλάξεις μυαλά…”

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν:
“Μην ταξιδέψεις στο ίδιο πλοίο με άνθρωπο φαύλο, γιατί θα βουλιάξεις και εσύ.”
Φυσικά, είχαν δίκιο…

Το να είσαι δυστυχής είναι θέμα Τύχης… το να είσαι μίζερος, θέμα επιλογής.

Όποιος αποδέχεται μοιρολατρικά τον ρόλο του «θύματος της Ζωής», γίνεται ο ίδιος θύτης της ζωής του.
Το να κλαις διώχνει ένα βάρος από πάνω σου… το να κλαίγεσαι επιβαρύνει τους γύρω σου.

Ο μίζερος άνθρωπος, ακόμη και στην τελειότητα θα βρει κουσούρι… μάλλον το ότι είναι υπερβολικά τέλεια.

Αν δεν βάλεις τελεία στην μιζέρια απομακρύνοντας από κοντά σου, τόσο στην αληθινή ζωή, όσο και στην «εικονική» διαδικτυακή, τους μίζερους ανθρώπους που σου κόβουν τα φτερά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να πετάξεις…

Το να απομακρύνεις από κοντά σου όλους τους ενεργειακούς βρικόλακες που απομυζούν την Ενέργειά σου, σε γεμίζει Ενέργεια.
Πράγμα που, με την σειρά του, φέρνει κοντά σου ενεργειακούς βρικόλακες που θέλουν να τραφούν από την Ενέργειά της Προσοχής σου.

Οι επιτυχημένοι επαγγελματίες αναπτύσσουν συνεχώς την δουλειά τους… οι αποτυχημένοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τις δουλειές των άλλων.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την Ζωή τους… οι αποτυχημένοι προσπαθούν να χαλάσουν τις ζωές των άλλων.

Οι επιτυχημένοι και δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, για αυτό (και επειδή) ασχολούνται με τον Εαυτό τους και το Έργο τους… οι αποτυχημένοι και ανίκανοι για Δημιουργία άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι και προσπαθούν να “βαμπιρίσουν” την Ευτυχία των επιτυχημένων και την Επιτυχία των ευτυχισμένων.

Για αυτό και ασχολούνται μονίμως με τους άλλους…

Η Ευτυχία δεν κλέβεται.
Κατακτάται…

Γράφει ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Διαβάστε επίσης

Close