Νιώθεις πεσμένη; Μίλα σε μια φίλη σου!

Νιώθεις πεσμένη; Μίλα σε μια φίλη σου!

Είναι ωραίο να έχεις μερικές φίλες στις οποίες να μπορείς να μιλάς, να εκφράζεις τους προβληματισμούς σου, τις ανησυχίες σου και να περνάς όμορφα μαζί τους, ακόμα και στις δυσκολίες. Στο κάτω κάτω, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

Οι γυναικείες φιλίες αν και δύσκολες είναι πολύ σημαντικές

Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να βρεις άτομα που να μπορείς να εμπιστευτείς καθώς οι περισσότεροι και περισσότερες προσπαθούν να επωφεληθούν από τυχόν δύσκολες καταστάσεις που συμβαίνουν σ’ άλλους. Αν έχεις συναντήσει τέτοια άτομα και έχεις παραδείγματα, μην απογοητεύεσαι!

Άνθρωποι, κακόβουλοι και ζηλόφθονες, υπάρχουν παντού και πάντα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις το ποιόν τους όσο πιο γρήγορα γίνεται και να τους απομακρύνεις από κοντά σου και από τη ζωή σου. Δεν χρειάζεσαι «φίδια» δίπλα σου.

Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, κάνε κάποια τεστάκια αν αμφιβάλεις για κάποιους, και αν δεις ότι θα πράγματα θολώνουν τότε πάρε την απόφαση που χρειάζεται και φύγε μακριά τους, πριν προλάβουν να σου κάνουν κι άλλο κακό. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν διορθώνονται και πάντα θα προσπαθούν να τρέφονται από τα προβλήματα των άλλων.

Εκτός όμως από αυτή την κατηγορία υπάρχουν και οι πραγματικοί φίλοι και φίλες. Άνθρωποι που σου στέκονται και είναι δίπλα σου σε διάφορες φάσεις της ζωής σου, μπορεί όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο, αλλά είναι εκεί. Κάνε ένα βήμα πίσω, σκέψου και αναρωτήσου ποια είναι αυτά τα άτομα στη δική σου ζωή.

Ποιους εμπιστεύεσαι και δεν φοβάσαι να τους εκμυστηρευτείς τα προβλήματά σου;

Ξεκίνα να κάνεις περισσότερη παρέα μαζί τους, να τους μιλάς και να απολαμβάνεις τη συντροφιά τους. Η φιλία είναι πολύ σημαντική για την γενικότερη ευεξία σου και αν έχεις καλούς φίλους δίπλα σου μπορείς να ξεπεράσεις ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στο εργασιακό σου περιβάλλον, οι φίλοι και οι φίλες είναι απαραίτητοι.

Ειδικά αν μιλάς με τις φίλες σου καθημερινά μπορεί να βοηθήσει πολύ την ψυχολογία σου, ακόμα και μερικά λεπτά συνομιλίας την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πως αισθάνεσαι. Μετά τα τελευταία χρόνια η απομόνωση των ανθρώπων αυξήθηκε και μαζί και το άγχος και τα περιστατικά κατάθλιψης. Μέρος αυτής της κατάστασης οφείλεται στην έλλειψη της ανθρώπινης επαφής και της επικοινωνίας.

Προσπάθησε να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και να μην απομονώνεσαι, ακόμα και σε περιόδους που έχεις προβλήματα, τότε είναι που χρειάζεται να μιλάς περισσότερο με τους φίλους σου. Η επαφή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για να είσαι καλά και ευτυχισμένη. Και αν θεωρείς ότι δεν έχεις φίλους στη ζωή σου, τότε προσπάθησε να αποκτήσεις. Ποτέ δεν είναι αργά για καινούργιες γνωριμίες και φιλίες.

Απλά πράγματα, όπως το να μιλήσεις με κάποιον, μπορούν να φέρουν ανέλπιστα αποτελέσματα. Και μην ξεχνάς, οι φιλίες αφορούν όλες τις ηλικίες, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους. Όλοι χρειάζονται ανθρώπους γύρω τους που να τους υποστηρίζουν και να τους αγαπούν.

Ποιοι είναι οι δικοί σου πραγματικοί φίλοι;

Πηγή: womenslife.gr

Διαβάστε επίσης

Close