Ο "κανόνας των 20 λεπτών" που ακολουθούν οι πετυχημένες γυναίκες

Ο “κανόνας των 20 λεπτών” που ακολουθούν οι πετυχημένες γυναίκες

Ας ξεκινήσουμε με ένα παράδειγμα: “Κάνεις αίτηση για μια νέα δουλειά. Είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ. Είναι η δουλειά που γνωρίζεις ότι είσαι ιδανική για αυτή και είναι ιδανική για σένα. Περίμενες καιρό αυτή τη θέση να ανοίξει. Άνοιξε και πλέον χαλαρώνεις γιατί έχεις την ιδανική δουλειά. Όχι όμως για πολύ. Έρχεται κάποια στιγμή η απαντητική επιστολή που λέει, “Ευχαριστούμε για την αίτησή σας, ΑΛΛΑ …”

Τώρα έχεις 20 λεπτά. Έχεις 20 λεπτά για να χαλαρώσεις, να αισθανθείς λύπη και οίκτο για τον εαυτό σου, επειδή αυτή ήταν η στιγμή σου. Ανοίγεις το ψυγείο και τρως όσα γλυκά βρεις μέσα και οικογενειακό παγωτό στο καπάκι Αυτά είναι τα 20 λεπτά για να θρηνήσεις την απώλειά σου.

Μπιπ-μπιπ! Ο χρόνος σου τελείωσε. Σβήνεις το χρονοδιακόπτη και ήρθε η ώρα να αρχίσεις ξανά.

Μια απώλεια, μία ήττα σε καθορίζει. όχι όμως όπως νομίζεις. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα που έχω διαβάσει ποτέ ήταν από μια διάλεξη του Randy Pausch: “Οι τοίχοι από τούβλα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Οι τοίχοι από τούβλα δεν είναι εκεί για να μας κρατήσουν απ’έξω. Οι τοίχοι από τούβλα είναι εκεί για να μας δίνουν την ευκαιρία να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε κάτι. Οι τοίχοι είναι εκεί για να σταματήσουν τους ανθρώπους που δεν το θέλουν αρκετά. ” Κανείς δεν απολαμβάνει την απόρριψη. Αλλά η σκέψη ότι όλα στη ζωή έρχονται εύκολα και όπως τα θέλεις δεν είναι πολύ ρεαλιστική. Είναι μέσα στα δικαιώματά σου να θρηνήσεις μια απώλεια – αλλά είναι καλύτερο να θρηνήσεις παραγωγικά όσες σου τυχαίνουν.

Ο "κανόνας των 20 λεπτών" που ακολουθούν οι πετυχημένες γυναίκες

 

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για τρόπους που μπορείς να χειριστείς τα 20′ σου …

  • Πάρε έναν φίλο τηλέφωνο. Όταν μοιράζεσαι μια στεναχώρια, ο πόνος κόβεται στα δύο. Άλλωστε, γι’ αυτό είναι οι φίλοι. Για να αλληλοστηριζόμαστε στα δύσκολα.
  • Ανάλυσε αυτό που σου συμβαίνει. Σκέψου αυτό που βίωσες και δες τι θετικό μπορείς να πάρεις από αυτλη την ιστορία. Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά;
  • Κατάγραψε τα συναισθήματά σου. Εάν η συζήτηση δεν είναι το φόρτε σου, το να γράψεις στο χαρτί αυτά που νιώθεις θα σε βοηθήσουν να τα δεις με άλλο μάτι και να τα ξεπεράσεις πιο εύκολα.

 

Μετά το πέρας των 20 λεπτών …

Εδώ είναι η ώρα που πατάς το delete. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας, να αποφασίσεις να διαγράψεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά) την κατάσταση. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσεις παρακάτω και να συνεχίσεις να “πολεμάς” με νέα, πιο ισχυρή δύναμη τον …τοίχο.

 

Κάνε μερικές αλλαγές …

Πάρε το βιογραφικό σου ή τη συνοδευτική επιστολή ή την ιστοσελίδα σου και κάνε μερικές αλλαγές. Ακόμη και οι μικρές παρεμβάσεις θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς σαν να ετοιμάζεσαι για το επόμενο μεγάλο βήμα. 

 

Τέλος

Επικοινώνησε με έναν παλιό συνάδελφο. Κάνε κάποιο αίτημα στο LinkedIn. Δημοσιεύσε μια νέα εικόνα στο Instagram. Μια μικρή πράξη δικτύωσης μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ξανά κυρίαρχος του εαυτού και τον δυνατοτήτων σου.

Διαβάστε επίσης

Close