Οsho: Γίνε η γεύση του φαγητού και του ποτού σου

Οsho: Γίνε η γεύση του φαγητού και του ποτού σου

Όταν τρως να γίνεσαι η γεύση του φαγητού ή του ποτού.

Όταν τρώμε, τρώμε ασυνείδητα, αυτόματα σαν ρομπότ. Αν δεν ζεις τη γεύση απλά γεμίζεις τον εαυτό σου με υλικό. Να τρως αργά και να έχεις επίγνωση της γεύσης. Μην καταπίνεις απλά. Να γεύεσαι αργά και να γίνεσαι η γεύση.

Όταν αισθάνεσαι τη γλυκύτητα γίνεσαι η γλυκύτητα. Τότε μπορείς να την αισθανθείς σε όλο σου το σώμα. ‘Όχι μόνο στο σώμα, όχι μόνο στο στόμα, όχι μόνο στη γλώσσα. Μία συγκεκριμένη γλυκύτητα απλώνεται σαν κύμα. ‘Ο,τι και να τρως, να αισθάνεσαι την γεύση και να γίνεσαι η γεύση.

Να το γεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Να είσαι πιο ευαίσθητος, πιο ζωντανός.
Όχι μόνο ευαίσθητος, να γίνεσαι η γεύση. Χωρίς την γεύση οι αισθήσεις σου θα νεκρωθούν, θα γίνουν όλο και πιο ευαίσθητες. Έτσι δεν θα μπορέσεις να αισθανθείς το σώμα και να βιώσεις αυτό που αισθάνεσαι. ‘Έτσι θα εστιάσεις την προσοχή σου στο κεφάλι.

Είναι όμορφο να γεύεσαι και είναι όμορφο να αισθάνεσαι. ΄Όταν γίνεσαι περισσότερο ευαίσθητος γίνεσαι πιο ζωντανός.

Όταν πίνεις νερό, να αισθάνεσαι την δροσιά του νερού. Κλείσε τα μάτια σου και πιες αργά, να το γεύεσαι, να αισθάνεσαι την δροσιά και να αισθάνεσαι ότι έχεις γίνει η δροσιά, επειδή η δροσιά μεταφέρεται από εσένα στο νερό. Γίνεται μέρος του σώματος σου. Το στόμα σου αγγίζει, η γλώσσα σου αγγίζει και η δροσιά μεταφέρεται. Επέτρεψε να συμβεί σε όλο σου το σώμα. Επέτρεψε στα κύματα να απλωθούν και θα αισθανθείς την δροσιά σε όλο σου το σώμα. Με αυτό τον τρόπο η ευαισθησία θα αλλάξει και θα γίνεις πιο ζωντανός και θα γίνεις πιο πλήρης,

Κάνε το αυτό όσο πιο συχνά μπορείς και για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορείς και παίξε με αυτή την αρχή.

Οsho, ”ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ 21 ημέρες για τη συνειδητότητα”, μετάφραση Ανδριάνα Σακκά, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close