Πέντε βήματα για μίζερη ζωή

Πέντε βήματα για μίζερη ζωή

1. Ήδη το γνωρίζω.

Σταμάτα να μαθαίνεις. Σταμάτα να δέχεσαι νέες ιδέες. Να απορρίπτεις κάθε νέα πληροφορία. Να θυμάσαι ότι τα γνωρίζεις όλα και έχεις πάντα δίκιο.
Μην σκέφτεσαι ποτέ την άποψη του άλλου. Όλοι έχουν άδικο.

2. Να συγκρίνεις τα αδύνατα σου σημεία με τα δυνατά σημεία ενός άλλου.

Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους είναι ένα σημαντικό βήμα γι αυτό μην το παραλείπεις. Να σκέφτεσαι πάντα ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν περισσότερα, έχουν περισσότερα χρήματα, φαίνονται πιο όμορφοι, έχουν μεγαλύτερο σπίτι και είναι περισόσοτερο ευγενικοί και καλύτεροι από εσένα.

3. Εστιάσου σε αυτά που δεν έχεις και λυπήσου τον εαυτό σου.

Να εστιαστείς σε αυτά που δεν έχεις και πιθανόν να μην έχεις ποτέ. Νιώσε πόσο απελπισμένος είσαι. Σχεδόν νιώθεις μίζερος. Λίγο ακόμα και θα έχεις την μίζερη ζωή που θέλεις.

4. Μέτρα τα λάθη σου καθημερινά.

Αυτό έιναι ένα άλλο σημαντικό βήμα. Πάρε ένα ημερολόγιο και άρχισε να γράφεις κάθε λάθος και αποτυχία. Να το διαβάζεις κάθε μέρα για να τα διατηρείς στην μνήμη σου.

5. Πάρε τα πράγματα σοβαρά.

Η ζωή δεν είναι για γέλια. Να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι έχεις τεράστια και πιθανόν άλυτα προβλήματα και μην επιτρέπεις τον εαυτό σου να χαμογελά!

Πιθανόν ήδη να κάνεις τη ζωή σου μίζερη με άλλους τρόπους. Πρόσθεσε και τους παραπάνω για να κάνεις το συναίσθημα της απελπισίας πιο έντονο.

Αν δεν σου αρέσουν τα παραπάνω και θέλεις να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος, απλά κάνε το αντίθετο.
Διαβάστε επίσης

Close