Πώς να διαχειριστείς το στρες που προκαλούν τα social media

Πώς να διαχειριστείς το στρες που προκαλούν τα social media

Τα social media και -πιο συγκεκριμένα- οι ειδήσεις που αναπαράγονται μέσα από αυτά έχουν την τάση να μας δημιουργούν άγχος. Περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας μας σε αυτά και είτε το θέλουμε, είτε όχι, οι ειδήσεις που διαβάζουμε μας επηρεάζουν -όχι απαραίτητα θετικά.

Το να πάψεις να ενημερώνεσαι, δεν είναι εφικτό και, φυσικά, δεν πρέπει και να το κάνεις. Αυτό που χρειάζεσαι, όμως, για να μπορείς να είσαι μέσα στα πράγματα, αλλά να κρατάς και το μυαλό σου σε μία απόσταση από το άγχος και τον πανικό που μπορεί να προκαλεί μια είδηση, είναι να διαχειρίζεσαι σωστά τη σχέση σου με τα social media. Παρακάτω σου δίνουμε 4 τρόπους για να το πετύχεις!

 

Κάνε block ή σίγηση τα accounts που σου προκαλούν πανικό

Αν οι δημοσιεύσεις που βλέπεις σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου ή σε κάνει να νιώθεις άγχος, τότε σκέψου να μπλοκάρεις προσωρινά αυτούς τους λογαριασμούς. Σε ιστοτόπους όπως το Twitter και το Instagram, μπορείς, επίσης, να απενεργοποιήσεις μεμονωμένους ανθρώπους χωρίς να το γνωρίζουν, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει εάν κάποιος που ακολουθείς δημοσιεύει πράγματα που δεν θέλεις στη ροή σου. Και, βέβαια, υπάρχει πάντα το μαγικό unfollow!

 

Πρόσθεσε accounts με θετικό περιεχόμενο

Πιθανόν να μην μπορείς να “αποκλείσεις” κάθε λογαριασμό που σε πανικοβάλλει, αλλά μπορείς να βρεις άλλους λογαριασμούς για να ακολουθήσεις, που στέλνουν μηνύματα θετικότητας και χιούμορ. Αναζήτησε στο google, ρώτα φίλους και δες τις προτάσεις του Facebook και του Instagram.

 

Χρησιμοποίησε screen time report

Μπορείς να ελέγξεις τις ρυθμίσεις για να δηλώσεις πόσες ώρες θέλεις να είσαι σε κάθε κοινωνικό μέσο. Στη συνέχεια, το τηλέφωνό σου θα σου στείλει μια υπενθύμιση όταν έρθει η ώρα, ώστε να κάνεις τα scroll down σου λίγο πιο συνειδητά. Για μια λιγότερο ξαφνική αλλαγή, θα μπορούσες, ακόμη, να δοκιμάσεις τη σταδιακή μείωση του χρόνου που επιτρέπεις στον εαυτό σου να δαπανά στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Βάλε χρονοδιακόπτη

Αν η ιδέα της ρύθμισης Screen Time Report δε σε ενθουσιάζει, μπορείς να δοκιμάσεις να ορίσεις έναν κανονικό χρονοδιακόπτη στη συσκευή σου ή στη Google, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του χρόνου σου (και του πως τον σπαταλάς)

Διαβάστε επίσης

Close