Πώς θέλεις να σε θυμούνται; Η πιο γρήγορη αυτοανάλυση

Πώς θέλεις να σε θυμούνται; Η πιο γρήγορη αυτοανάλυση

Μια πολύ γρήγορη αυτοανάλυση 5 ερωτήσεων και πιστεύουμε, πολύ αποτελεσματική…

Πριν από εκατό περίπου χρόνια, ένας άνδρας κοίταξε την πρωινή εφημερίδα και μέσα από έκπληξη και φρίκη, διάβασε το όνομα του στην στήλη με τις κηδείες . Οι εφημερίδες είχαν αναφέρει εξαιτίας ενός σφάλματος τον θάνατο του λάθος ατόμου (είχε πεθάνει ο αδελφός του). Η πρώτη του αντίδραση ήταν να σοκαριστεί. Είμαι εδώ ή εκεί;

Όταν ανέκτησε την ψυχραιμία του, η δεύτερη σκέψη του ήταν να ανακαλύψει τι είχαν πει οι άνθρωποι για αυτόν. «Ο βασιλιάς του δυναμίτη πέθανε». «Ήταν ο έμπορος του θανάτου». Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο εφευρέτης του δυναμίτη και όταν διάβασε τις λέξεις «έμπορος του θανάτου», αναρωτήθηκε, «Έτσι πρόκειται να με θυμούνται;»

Ήρθε σε επαφή με τα συναισθήματα του και αποφάσισε ότι αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελε να τον θυμούνται. Από εκείνη την ημέρα και ύστερα, άρχισε να εργάζεται στο όνομα της ειρήνης. Το όνομα του ήταν Alfred Nobel και τον θυμόμαστε σήμερα από τα βραβεία Νόμπελ.Ακριβώς όπως ο Alfred Nobel ήρθε σε επαφή με τα συναισθήματα του και επαναπροσδιόρισε τις αξίες του, θα πρέπει και εμείς να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κάνουμε το ίδιο.

Μια γρήγορη αυτοανάλυση λοιπόν με 5 ερωτήσεις:

1. Ποια είναι η κληρονομιά σου;

2. Πως θα ήθελες να σε θυμούνται;

3. Θα πουν καλά λόγια στο όνομα σου;

4. Θα σε θυμούνται με αγάπη και σεβασμό;

5. Θα τους λείψεις;

Πηγή dailyarticle.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr/
Διαβάστε επίσης

Μπορούν να είναι φίλοι ένας άντρας με μία γυναίκα;

Μπορούν να είναι φίλοι ένας άντρας με μία γυναίκα;

Είναι μια ερώτηση που προκαλεί πάντα έντονες συζητήσεις. Ωστόσο παραμένει αναπάντητη. Η καθημερινή μας εμπειρία δείχνει ότι η μη ερωτική φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά είναι και κάτι συνηθισμένο.

Close