Τι σημαίνει να είσαι ανοιχτός σε όλα

Τι σημαίνει να είσαι ανοιχτός σε όλα

Η λέξη όλα σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει. Χωρίς εξαιρέσεις.

Όταν κάποιος προτείνει κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα έχεις διδαχτεί, αντί να πεις: «Αυτό είναι γελοίο. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αδύνατον», πες: «Δεν το είδα ποτέ έτσι. Θα το ξανασκεφτώ».

Να είσαι ανοιχτός στις πνευματικές ιδέες όλων των ανθρώπων και να ακούς με απροκατάληπτο νου τα τρελά σχέδια και τις ιδέες που στην αρχή φαίνονται εξωφρενικά.

Εάν κάποιος ισχυρίζεται ότι οι κρύσταλλοι μπορούν να θεραπεύουν τις αιμορροΐδες, ότι βότανα μειώνουν τη χοληστερίνη, ότι κάποτε οι άνθρωποι θα μπορούν να αναπνέουν κάτω από το νερό ή ότι η μετεώριση του σώματος είναι εφικτή, άκουσέ τον – και ερεύνησέ το.

Μην είσαι προσκολλημένος σε όσα έμαθες να πιστεύεις. Άνοιξε τον νου σου σε όλες τις πιθανότητες, γιατί είτε πιστεύεις πως κάτι είναι δυνατόν είτε πως είναι αδύνατον, και στις δυο περιπτώσεις μπορεί να έχεις δίκιο. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Η προσωπική σου συμφωνία με την πραγματικότητα και το τι μπορεί να γίνει καθορίζει το τι θα γίνεις εσύ. Εάν είσαι πεπεισμένος ότι δεν μπορείς να γίνεις πλούσιος, διάσημος, καλλιτέχνης, επαγγελματίας αθλητής, μεγάλος τραγουδιστής ή οτιδήποτε άλλο, θα ενεργείς με βάση αυτή την εσωτερική πεποίθηση που σε εμποδίζει να επιτύχεις αυτό που πραγματικά θα ήθελες.

Το μόνο που θα κερδίσεις από τις προσπάθειές σου είναι να πειστείς πως είχες δίκιο. Όταν θέλεις να έχεις πάντα δίκιο, τότε είσαι προσκολλημένος στον αυτόματο προγραμματισμό ότι έτσι είναι τα πράγματα και έτσι ήταν ανέκαθεν. Έτσι καταλήγεις στο συμπέρασμα πως θα παραμείνουν έτσι για πάντα.

 

Απόσπασμα από «Τα 10 μυστικά για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη του Dr. Wayne Dyer», Εκδόσεις Έσοπτρον
Διαβάστε επίσης

Close