3 τρόποι για να βρεις τη γυμναστική που σου ταιριάζει

3 τρόποι για να βρεις τη γυμναστική που σου ταιριάζει

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που αγαπούν τη σωματική άσκηση και την έχουν τοποθετήσει στην καθημερινή τους ρουτίνα και την ακολουθούν με χαρά και χωρίς υστερίες. Ενώ, υπάρχουν και αυτοί, που βαριούνται οικτρά να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και αυτό που κάνουν συχνά είναι να γράφονται στο γυμναστήριο για ένα 4μηνο και να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν ούτε τον 1ο μήνα.

Εάν είσαι στην πρώτη κατηγορία, τότε συγχαρητήρια, είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνεις και δεν σε αφορά ιδιαίτερα αυτό το κείμενο. Αν, όμως, ανήκεις στη δεύτερη, μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρακάτω, για το πως θα βρεις τη γυμναστική που σου ταιριάζει και δε θα είναι μαρτύριο για σένα να την εντάξεις στο πρόγραμμά σου …

 

Δοκίμασε νέα πράγματα και άκου το σώμα σου

Μπορεί η γιόγκα να είναι υπερβολικά αργή γυμναστική για την ενέργεια που έχεις μέσα σου ή μπορεί το cardio να είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου. Δεν είναι απαραίτητο να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου σε ένα είδος άσκησης, ενώ δεν το αντέχεις με τίποτα.

Προτού προπληρώσεις το crossfit, λοιπόν, ξεκίνα να πηγαίνεις σε διάφορα δοκιμαστικά μαθήματα μέχρι να βρεις αυτό που θα σε ενθουσιάσει λίγο περισσότερο. Μπορεί να είναι κάποια πολεμική τέχνη ή μπορεί το να κάνεις γυμναστική κρεμασμένος/η από πανιά στον αέρα να είναι για σένα φανταστική εμπειρία. Ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ απλό, όπως μια βόλτα κάθε απόγευμα στη γειτονιά σου, βάλε το στη ρουτίνα σου και μη το εγκαταλείπεις, μέχρι να σου στείλει “σημάδια” το σώμα σου γι’ αυτό.

 

Διάλεξε μια συγκεκριμένη ώρα που θα ασκείσαι και απομάκρυνε κάθε εμπόδιο

Οι άνθρωποι παίρνουν χιλιάδες αποφάσεις την ημέρα. Πολλές από αυτές παίρνονται την τελευταία στιγμή και αναβάλλουν εύκολα τις προηγούμενες. Φτιάχνοντας ένα πλάνο από την πρόηγούμενη μέρα και απομακρύνοντας τους παράγοντες που θα μπορούσαν να αναβάλλουν αυτή την απόφαση κάνεις το πρόγραμμά σου πιο εύκολο. Έχε έτοιμη την τσάντα του γυμναστηρίου στο αμάξι, φρόντισε ο φίλος/ σύντροφός σου να πάει βόλτα το σκύλο σου και φτιάξε από την προηγούμενη μέρα το φαγητό σου, για να μην έχεις στο μυαλό σου πως πρέπει να μαγειρέψεις κιόλας μετά τη γυμναστική. Εάν, πάλι, προτιμάς την πρωινή γυμναστική, μπορείς να έχεις έτοιμο το πρωινό σου, το ζεστό νερό που θα χρειαστείς μετά και τα ρούχα που θα φορέσεις στη δουλειά. Έτσι, το μόνο που μένει είναι να μην πατήσεις το snooze και να σηκωθείς άμεσα για να κάνεις τις ασκήσεις σου. Για να λειτουργήσει καλύτερα αυτό, μπορείς να τοποθετήσεις ένα ξυπνητήρι έξω από το δωμάτιο, ώστε να πρέπει να σηκωθείς και να περπατήσεις για να το κλείσεις. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην ξαναγυρίσεις στο κρεβάτι.

Άλλαξε τη νοοτροπία σου και μείνε προσηλωμένος/η στο στόχο

Αντί να προσπαθείς από το μηδέν να φτάσεις το 100, απλώς δέσμευσε τον εαυτό σου να μην παρεκκλίνει από το στόχο για πέντε ημέρες στη σειρά. Έπειτα, μεγάλωνε σιγά σιγά αυτό το διάστημα μέχρι να φτάσεις στον επιθυμητό στόχο. Πριν το καταλάβεις, θα έχεις αποκτήσει ήδη μια ρουτίνα. Όταν σταματήσεις πλέον να το έχεις στο μυαλό σου και να προσπαθείς γι’ αυτό, θα γίνεται πλέον μηχανικά, σαν  κομμάτι της καθημερινότητάς σου, όπως π.χ. πλένεις τα δόντια σου και θα σου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Εάν, πάλι, είναι δύσκολο για σένα να εντάξεις σε μόνιμη βάση μια δραστηριότητα, βρες ένα φίλο που θα είναι μαζί σου σε όλο αυτό. Το να έχεις κάποιον να σε παροτρύνει να ασκείσαι, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης

Close