Black Forest | Η συνταγή για τη διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια

Black Forest | Η συνταγή για τη διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια

Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια πήρε το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας, Black Forest (Μέλανας Δρυμός). H περιοχή φημίζεται για το απόσταγμα κερασιού kirschwasser. Στα γερμανικά το γλυκό λέγεται Schwarzwderkirschtorte, το οποίο σημαίνει «Τούρτα του Μέλανα Δρυμού με κεράσια» και λέγεται ότι εμπνεύστηκε από τα φορέματα που φορούσαν οι γυναίκες τις περιοχής, το 16ο αιώνα μ.Χ., τα οποία ήταν μαύρα, όπως οι φλούδες σοκολάτας, η μπλούζα τους λευκή, όπως η κρέμα και το καπέλο τους είχε κόκκινες φούντες, όπως τα κεράσια.

Εμείς βρήκαμε τη συνταγή για την υπέροχη τούρτα, από το site του Στέλιου Παρλιάρου και σας τη μεταφέρουμε για να τη δοκιμάσετε …

Black Forest | Η συνταγή για τη διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια

 

ΥΛΙΚΑ

Βάση

  • 130 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κακάο
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 6 τεμ. αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη

Σιρόπι

  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κιρς

Κεράσια

  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
  • 20 γρ. πηκτίνη για μαρμελάδες
  • 1 σφηνάκι κιρς

Σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. κιρς

Διακόσμηση

  • 200 γρ. τρίμμα κουβερτούρας

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κιρς.

Κεράσια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρης και τα κεράσια. Τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 20 γρ. ζάχαρης με την πηκτίνη και τα ρίχνουμε στα κεράσια που βράζουν. Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά, προσθέτουμε το κιρς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω τα κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω τα ¾ από τη σαντιγί. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.

 

Πηγή: http://steliosparliaros.gr/tou-kosmou/evropi/black-forest/

Διαβάστε επίσης

Close