Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης

Η διάσημη γαλατόπιτα της Ελπίδας

Ίσως να είναι η συνταγή που έχει πάει σε εξαιρετικά πολύ κόσμο χέρι – χέρι!

Μοναδική γεύση με μια υπέροχη υγρή αίσθηση στο στόμα.

Υλικά
-Σχεδόν 2 λίτρα γάλα (σε αυτή την ποσότητα βάζω 1 εβαπορέ, 1 κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα )
-600 γρμ ζάχαρη
-200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
-150 γρμ φρέσκο βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-4 αβγά
-4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση
-Βράζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνω τα αβγά.
-Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου και βάζω 1-1 τα φύλλα βουτυρωμένα με το υπόλοιπο βούτυρο που είχαμε αφήσει και από επάνω την κρέμα.
-Πασπαλίζω με ζάχαρη παντού.
-Ψήνω στους 180ο C για 50΄ περίπου.

***Στο τέλος αν θέλω σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

 

Thessaloniki Arts and Culture

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close