Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και παρόλο που ο καιρός δε λέει να το καταλάβει, εσύ θέλεις να προετοιμαστείς γι’ αυτά στολίζοντας το σπίτι και φτιάχνοντας υπέροχα εδέσματα που σε βάζουν στο κατάλληλο κλίμα. Εάν είσαι από αυτούς/ές που προτιμούν τα χειροποίητα γλυκά και τη χαρά που σου δίνει η διαδικασία παρασκευής τους, σου έχουμε εδώ την καλύτερη συνταγή για να φτιάξεις μελομακάρονα που θα τρελάνουν κόσμο.

Μια εύκολη συνταγή για να κάνεις στο σπίτι τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, φτιαγμένα με αγνά υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσεις τα απαραίτητα υλικά και να βάλεις όλη σου την τέχνη και την καλή διάθεση για δημιουργία!

Καλή επιτυχία!

 

Σπιτικά μελομακάρονα

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.
  • Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
  • Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

Για τα μελομακάρονα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

 

Tip
Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα βγει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα!
Δες το βίντεο εδώ
Πηγή: Η υπέροχη συνταγή είναι από το Kitchen Lab και τον Άκη Πετρετζίκη

Διαβάστε επίσης

Close