Η κορυφαία συνταγή για πατάτες γεμιστές με τυριά

Η κορυφαία συνταγή για πατάτες γεμιστές με τυριά

Οι αγαπημένες μας πατάτες στην πιο σπέσιαλ εκδοχή τους. Εξαιρετική επιλογή για ένα τραπέζι στο οποίο θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους με τις μαγειρικές σου δυνατότητες …

Διάβασε παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης και πιάσε κατευθείαν δουλειά στην κουζίνα!

 

Υλικά:

  • 2 πατάτες, μεγάλες με τη φλούδα τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γκούντα, σε φέτες
  • 130 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1-2 κ.σ. θυμάρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C, στον αέρα. Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες, τις κόβεις στη μέση και χαράζεις το εσωτερικό τους με ένα μαχαίρι χωρίς να φτάσεις, όμως, μέχρι τη φλούδα τους. Απλώνεις στο ταψί λαδόκολλα και βάζεις επάνω τις πατάτες. Απλώνεις καλά στις πατάτες ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πάνε παντού. Ψήνεις για περίπου 40-50′ τις πατάτες, έχοντας τις τοποθετημένες με το εσωτερικό προς τα κάτω. Ζεσταίνεις το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει (χωρίς λάδι). Κόβεις το μπέικον σε πολύ μικρά κομματάκια και το τηγανίζεις μέχρι να γίνει τραγανιστό. Βάζεις μπέικον σε ένα μπολ και προσθέτεις το πιπέρι, το θυμάρι, το τυρί κρέμα, το κασέρι και το τσένταρ. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, γυρίζεις τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω και με ένα μαχαίρι κόβεις προσεκτικά το εσωτερικό τους, το οποίο το προσθέτεις στο μείγμα με το μπέικον και τα τυριά και ανακατεύεις. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι προσθέτεις το μείγμα στο κενό εσωτερικό της κάθε πατάτας, μέχρι να τελειώσει. Κόβεις το βούτυρο σε τέσσερα κομμάτια και βάζεις ένα πάνω από κάθε πατάτα. Προσθέτεις 30 γρ. τσένταρ, πιπέρι και βάζεις πάλι στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρεις με γιαούρτι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο θυμάρι.

Διαβάστε επίσης

Close