Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πατατοκεφτέδες

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πατατοκεφτέδες

Πολλές φορές όταν έρχεται η ώρα της προετοιμασίας του μεσημεριανού φαγητού, η φαντασία μας παύει να δουλεύει, ξεμένουμε από ιδέες και καταλήγουμε συνήθως στις ίδιες και τις ίδιες συνταγές: μακαρόνια, κρέας με ρύζι, κοτόπουλο με πατάτες, φασολάδα, φακές, κ.λ.π. Εννοείται πως όλες οι τροφές μας είναι απαραίτητες και εννοείται πως και τα πιο συνηθισμένα φαγητά είναι μέσα στο πρόγραμμα τις εβδομάδας, αφού τα αγαπάμε κι εμείς και τα τρώνε τα παιδιά.

Όταν, όμως, θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, υπάρχει πάντα μια λύση. Σήμερα, θα δούμε συνταγή για πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες. Διάβασε παρακάτω …

 

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πατατοκεφτέδες

 

Υλικά

5 μέτριες πατάτες (1 κιλό), 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο, 1 μεγάλο αβγό, αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα.

Για το πανάρισμα: 2 αβγά χτυπημένα, 1 ½ φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ½ φλ. γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη).

 

Εκτέλεση

Ξεπλένεις και ξεφλουδίζεις τις πατάτες, τις βάζεις σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνεις να κοχλάσουν. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις σιγοβράζεις για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά (πρέπει να είναι πολύ μαλακές). Ύστερα, τις στραγγίζεις, τις βάζεις σε ένα μπολ και τις λιώνεις είτε με πιρούνι είτε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτεις στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνεις καλά το μείγμα.  Το σκεπάζεις με πλαστική μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει. Ύστερα, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθεις σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνεις, τα βουτάς στο αβγό και ύστερα τα τυλίγεις στη γαλέτα. Τα απλώνεις σε μια πιατέλα και τα βάζεις στο ψυγείο για όση ώρα έχεις στη διάθεσή σου (ιδανικά περίπου 1 ώρα). Ζεσταίνεις μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζεις μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους βγάζεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρεις ζεστούς (ή ξαναζεσταμένους για λίγο στο φούρνο).

 

Πηγή: Η συνταγή είναι από τις xrysessyntages.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Close