By Chris

Λαχταριστός γαύρος με τραγανές πατάτες!

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό!

Ένα γρήγορο, εύκολο φαγητό, πλούσιο με Ω 3 λιπαρά, που απαραίτητα συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα!

Ο γαύρος δεν έχει λέπια και έτσι το καθάρισμά του είναι αρκετά εύκολο. Απλά, κόβουμε με το χέρι το κεφαλάκι και απομακρύνουμε τα εντόσθια.

Υλικά :

γαύρος
πατάτες
αλάτι
ρίγανη
πάπρικα
σπορέλαιο
αλεύρι

Εκτέλεση:

Για τα ψάρια

Αφού τα αλατίσετε τοποθετήστε τα σε μια σακούλα με λίγο αλεύρι ( μέχρι να σκεπαστούν ).

Στην συνέχεια κλείστε καλά την σακούλα και ανακινήστε την δυο τρεις φορές για να αλευρωθούν καλά τα ψάρια. Βάλτε το τηγάνι στην φωτιά, προσθέστε το λάδι και περιμένετε να ζεσταθεί καλά. Αφού ζεσταθεί καλά ρίξτε σιγά σιγά μέσα τα ψάρια.

Αφήστε τα 2 λεπτά και γυρίστε τα από την άλλη. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές αφαιρέστε τα από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Tip
Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και το χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως

Για τις πατάτες

Αφού τις πλύνετε καλά, ψηλό κόψτε τις. Αφήστε τις για λίγα λεπτά σε ένα μπολάκι με νερό. Στην συνέχεια αφού τις στραγγίξετε πάρα πολύ καλά, πάρτε απορροφητικό χαρτί και σκουπίστε λίγο τις πατάτες για να απομακρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε το νερό.

Αφού  τα κάνετε όλα αυτά και τις αλατίσετε καλά.., είστε έτοιμη να ρίξετε στο τηγάνι, στο οποίο το λάδι είναι αρκετά ζεστό. Όταν είναι έτοιμες βάλτε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, προσθέστε λίγο αλάτι, ρίγανη και πάπρικα και είστε έτοιμη να τις απολαύσετε.

Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και ο τέλειος μεζές για το ουζάκι ή το κρασάκι σας είναι έτοιμος!

Καλή σας όρεξη!!!   

 

Γράφει ο Χρήστος Μιχαηλίδης

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close