Λιβανέζικο κοτόπουλο με κους κους

Λιβανέζικο κοτόπουλο με κους κους

Μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή με άρωμα ανατολής!

Υλικά:

500 γραμ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
50 γραμ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
70 γραμ. κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κους κους:

1 φλυτζάνι κους κους
1 ½ φλυτζάνι νερό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης
Αλάτι χοντροτριμμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Πασπαλίζουμε με μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι και το γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά του.

Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, την ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, σκεπάζοντας με το καπάκι.

Κους κους: σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το κους κους. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα από 5 λεπτά ρίχνουμε το φιστίκι, ανακατεύοντας ελαφρά.

Κατεβάζουμε το κους κους από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε το κους κους στο κοτόπουλο και το ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και καλή σας όρεξη!

 

Γεύσεις Ελλάδας




Διαβάστε επίσης

Close