Πάστα σοκολατίνα | Η καλύτερη συνταγή για το απόλυτη σοκολατένια γεύση

Πάστα σοκολατίνα | Η καλύτερη συνταγή για το απόλυτη σοκολατένια γεύση

Πάστα σοκολατίνα. Ένα γλυκό, χιλιάδες συναισθήματα. Η γεύση της σοκολάτας στο απόλυτό της και όμορφες νοσταλγικές, στιγμές από την κλασική γεύση της τούρτας γενεθλίων.

Έχουμε βρει την καλύτερη συνταγή από τον αγαπημένο μας, Άκη Πετρετζίκη και σας τη μεταφέρουμε για να μπορέσετε να κάνετε αυτό το λαχταριστό γλυκό κι εσείς, στο σπίτι σας. Καταπληκτική ιδέα για όσους και όσες θέλουν να φτιάξουν μόνοι μία τύπου τούρτα για τα γενέθλιά τους ή κάποιου αγαπημένου προσώπου. Λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία!

Δείτε εδώ τη συνταγή, όπως τη βρήκαμε στο site του Άκη Πετρετζίκη …

 

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μεσαία
  • 40 γρ. κακάο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. σπορέλαιο

Για τη μους

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γκανάς

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55%

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε στη φωτιά.
  • Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψί 32×25 εκ. που έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και κακάο.
  • Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 20-30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και κρυώσει το παντεσπάνι.

Για τη μους

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Μεταφέρουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Δεν θέλουμε η σαντιγί να σφίξει πολύ.
  • Βάζουμε στον κάδο με τη σαντιγί τη βανίλια και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις. Η κουβερτούρα θέλουμε να είναι ζεστή όχι καυτή.
  • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει η μους.

Για τη γκανάς

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Βάζουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη γκανάς πάνω από τη μους και αφήνουμε για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  • Σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη.

 

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/pasta-sokolatina

Διαβάστε επίσης

Close