Πένες με μπέικον & μοτσαρέλα στο φούρνο

Πένες με μπέικον & μοτσαρέλα στο φούρνο

Πένες με μπέικον και μοτσαρέλα με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο.

 

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

    500 γρ. πένες
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    16 φέτες μπέικον χονδροκομμένες
    2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (2×400 γρ.)
    3 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    350 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό και τις βγάζετε “αλ τέντε”. Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και στοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3′ περίπου ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Βάζετε στο τηγάνι και το μπέϊκον, συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2′ μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Εν τω μεταξύ, έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ. Βάζετε μέσα τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού.

Καλύπτετε από πάνω τις πένες με τις φέτες μοτσαρέλας, βάζετε το φαγητό στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε το φαγητό για 10′-15′ περίπου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Προαιρετικά, εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας με τσένταρ ή γραβιέρα.

 

Πηγή: sintayes.gr

 

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close