Μια αυθεντική συνταγή από την Πόλη
Υλικά:
– Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
– 1 κρεμμύδι τριμμένο
– Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
– Μαιντανό
– Λίγο σκόρδο
– Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
Για τη σάλτσα:
– 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
– Λίγο κανέλα
– 2 κουταλιές βούτυρο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
– Πίτες για σουβλάκι
– 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
– λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
– Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
– Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
– Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
– Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
– Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
– Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
Σερβίρετε ως εξής:
Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.
Πηγή: constantinoupoli.com
Thessaloniki Arts and Culture