Συνταγή για το ψωμί της… τεμπέλας!

Συνταγή για το ψωμί της… τεμπέλας!

Έχετε τραπέζι και θέλετε να εντυπωσιάσετε; Μήπως έρχονται καλεσμένοι και δεν έχετε χρόνο να σκεφτείτε τι θα φτιάξετε για να χορτάσουν και να ευχαριστηθούν; Θέλατε πάντα να φτιάξετε ψωμί αλλά σκεφτόσασταν ότι είναι αρκετά μπελαλίδικο; Έχουμε τη λύση.

Συνταγή για το ψωμί της..τεμπέλας!

Υλικά

Θα χρειαστούμε:

  • 3 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 3 κουταλάκια αλάτι κοφτά
  • 3 κουταλάκια ζάχαρη
  • 3 φακελάκια μαγιά
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1,5 κιλό αλεύρι
  • σπόρους, σουσάμι και προαιρετικά, μαυροκούκι

 

Προετοιμασία

Στο ποτήρι με το χλιαρό νερό ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά και το αλεύρι τελευταίο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία πολύ μαλακή ζύμη.

Μόλις αρχίσει να κολλάει στα χέρια, μαζεύουμε το ζυμάρι μας με λαδωμένα χέρια και το τοποθετούμε σε γάστρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Αν έχουμε τελικά θελήσει να έχουμε και σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο κτλ) τους προσθέτουμε στην αρχή, μία χούφτα από το καθένα. Ίσως χρειαστεί και λιγότερο αλεύρι σε αυτή την περίπτωση.

Πριν το βάλουμε στον φούρνο πασπαλίζουμε με σουσάμι (και μαυροκούκι αν έτσι έχουμε επιλέξει).

Σκεπάζουμε τη γάστρα και το βάζουμε στον φούρνο στους πενήντα βαθμούς για περίπου μία ώρα μέχρι να τριπλασιαστεί.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, 200 στον αέρα, για μία ώρα μαζί με το καπάκι.

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τη γάστρα για να μη μας λασπώσει από τους ατμούς.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης

Close