Triple Chocolate Cupcake!

Triple Chocolate Cupcake!

Αυτό και αν είναι σοκολατένια κόλαση!

Για 8 τμχ των 60 g έκαστο

Υλικά

Chocolate Cupcake:

ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ……………………30 g
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ………………….40 g
ΑΒΓΑ………………………………..60 g
ΒΑΝΙΛΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ…………………1 τμχ
ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ…………………..60 g
ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ…………………………15 g
ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ……………… 2 g
ΗΛΙΕΛΑΙΟ………………………….80 ml
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ……..20 g

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΝ 72% ΚΑΚΑΟ………….15 g

Ganache Σοκολάτας:

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ……………..40 ml
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ……………………..50 g

Σοκολατένιο Topping:

ΒΟΥΤΥΡΟ………………………100 g
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
κοσκινισμένη…………………..120 g
ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ………………………20 g

Τρόπος παρασκευής:

Για το cupcake, χτυπήστε για τουλάχιστον 6’ στο μίξερ με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τα αβγά και τη βανίλια. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι με το κακάο ΙΟΝ και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέστε το ηλιέλαιο.

Σερβίρετε στα ειδικά φορμάκια, τοποθετώντας μερικές σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ και ψήστε στον φούρνο στους 160°C για 8’.

Για τη ganache σοκολάτας βράστε την κρέμα γάλακτος, περιχύστε τη στις σοκολάτες ΙΟΝ και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για 10’ στο ψυγείο.

Με μια σύριγγα τοποθετήστε τη ganache σοκολάτας μέσα στο cupcake.

Για το σοκολατένιο topping χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο ΙΟΝ. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ τοποθετήστε το topping στα cupcakes. Γαρνίρετε με σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ ή με τρούφα σοκολάτας ΙΟΝ.

Από το συνταγολόγιο της ΙΟΝ και τον ‘Εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde

Thessaloniki Arts and Culture, http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close