Vegan cheesecake σοκολάτας - βανίλιας με φυστικοβούτυρο & καρύδα

Vegan cheesecake σοκολάτας – βανίλιας με φυστικοβούτυρο & καρύδα

Η σοκολάτα είναι κορυφαία γεύση και αν συνδυαστεί με καρύδα και βανίλια, απογειώνεται.
Δοκιμάστε ένα λαχταριστό σοκολατένιο cheesecake, απλό και εύκολο στην προετοιμασία, vegan και χωρίς γλουτένη.

Υλικά
Για τη βάση:
1 φλιτζ. βρώμη (ή φαγόπυρο αν θέλετε)
1 φλιτζ. χουρμάδες

Για την κρέμα:
2 μπανάνες (ή και περισσότερες αν θέλετε)
1/4 φλιτζ. λιωμένο λάδι καρύδας
2 φλιτζ. κάσιους
1 1/2 φλιτζ. χουρμάδες
1/4 φλιτζάνι υγρό γλυκαντικό (π.χ. σιρόπι σφενδάμου)
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Νερό, όσο χρειάζεται
1/4 φλιτζ. κακάο ή σκόνη χαρουπιού

Για την επικάλυψη :
3 κουτ. σ. μαύρη σοκολάτα
3 κουτ. σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση
Για τη βάση: ανακατέψτε τη βρώμη (ή το φαγόπυρο) με τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Απλώστε στο κάτω μέρος ενός σκεύους και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Για το cheesecake:
1. Ανακατέψτε σε μπλέντερ όλα τα συστατικά – εκτός από το κακάο ή τη χαρουπόσκονη – μέχρι να γίνουν πολύ λείος πολτός.
2. Προσθέστε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό για να διατηρήσετε το cheesecake κρεμώδες. Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε νερό, χρησιμοποιήστε λίγο υγρό γλυκαντικό ή επιπλέον μπανάνα.
3. Χωρίστε τη μισή ποσότητα και βάλτε τη σε ένα μπολ (μείγμα βανίλιας).
4. Στο υπόλοιπο μείγμα στο μπλέντερ, προσθέστε το κακάο (ή το χαρούπι) και ανακατέψτε.
5. Στη συνέχεια πάνω στη βάση, απλώστε εναλλάξ το μείγμα με τη βανίλια και το σοκολατένιο μείγμα.
6. Αφήστε το στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και στη συνέχεια πασπαλίστε με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα την επόμενη μέρα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή This Rawsome Vegan Life

Διαβάστε επίσης

Close