Υπέροχη Μαρκίζ σοκολάτας με 5 υλικά

Υπέροχη Μαρκίζ σοκολάτας με 5 υλικά

Μια εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή Μαρκίζ σοκολάτας. Ένα γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Σερβίρετε τη μαρκίζ περιχυμένη με κρέμα γάλακτος, ή παγωτό βανίλιας, ή ξύσματα σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα. Για κάτι ακόμα πιο γλυκό, μειώστε την ζάχαρη στη συνταγή και περιχύστε την στο τέλος με ζαχαρούχο γάλα)

Υλικά συνταγής

320 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 κρόκους αυγών
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

1. Παίρνουμε μια μικρή φόρμα 30-40 εκ., τη καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη.
2. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα μέσα σ” ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το βρασμό του νερού.
3. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.

4. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ πάλι σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά στο μπεν μαρί μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

6. Τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα επάνω.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες μέχρι να παγώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Πηγή: sintayes.gr

Thessaloniki Arts and Culture, http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Διαβάστε επίσης

Close