Διώξτε τη δυσάρεστη μυρωδιά στο πλυντήριό σας!

Διώξτε τη δυσάρεστη μυρωδιά στο πλυντήριό σας!

Μερικά χρήσιμα tips για να μη μυρίζει το πλυντήριο ρούχων…

Χρήσιμα tips για να μη μυρίζει το πλυντήριο

1. Χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα σαπουνιού ή λιγότερο.

Τα εμπρόσθιας φόρτωσης πλυντήρια απαιτούν πολύ λιγότερο σαπούνι από τα πλυντήρια άνω φόρτωσης, δηλαδή 1-2 κουτάλια μέγιστο.
Η υπερβολική χρήση απορρυπαντικού θα προκαλέσει τη συσσώρευσή του στο δοχείο, το οποίο είναι η ιδανική τροφή για μούχλα.

2. Χρησιμοποιήστε ξύδι ως μαλακτικό ρούχων.

Το μαλακτικό, επίσης προκαλεί συσσώρευση στο δοχείο και στους σωλήνες του πλυντηρίου. Χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι βοηθά στον καθαρισμό του συσσωρευμένου μαλακτικού και επιπλέον έχει και μαλακτικές ιδιότητες για τα ρούχα. Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις!

3. Έλεγξε τα φίλτρα και τους εύκαμπτους σωλήνες.

Η βρωμιές δε συσσωρεύονται μόνο στο κάδο αλλά και στις σωλήνες αποστράγγισης. Το πλυντήριο μπορεί να φαίνεται καθαρό, αλλά εξακολουθεί να μυρίζει εξαιτίας των σωλήνων. Έλεγξε τακτικά το φίλτρο αποστράγγισης ,μήπως έχει φράξει σε κάποιο σημείο. Όταν ο σωλήνας αποχέτευσης είναι φραγμένος μούχλα και βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν προκαλώντας δυσάρεστες οσμές.

4. Άφηνε την πόρτα ανοιχτή.

Αφήνοντας την πόρτα του πλυντηρίου ανοικτή είναι η πιο σημαντική και η πιο προφανής λύση. Κλείνοντας την πόρτα σταματάει τη ροή του αέρα, αφήνοντας ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Αφήνοντας έστω και λίγο την πόρτα και τη θήκη του απορρυπαντικού ανοιχτή θα επιτρέψει στο πλυντήριο να στεγνώσει ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα.

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές το πλυντήριο και τα ρούχα σου δεν θα μυρίζουν ποτέ!

 

Πηγή: toxrisimo.gr

Thessaloniki Arts and Culture 

 

 

Διαβάστε επίσης

Close