Όλα όσα πρέπει να καθαρίζεις κάθε εβδομάδα στο σπίτι

Όλα όσα πρέπει να καθαρίζεις κάθε εβδομάδα στο σπίτι

Ορισμένες φορές είναι πραγματικά δύσκολο για έναν σύγχρονο άνθρωπο να ακολουθήσει κατά γράμμα ένα πρόγραμμα για την καθαριότητα του σπιτιού του. Πόσο μάλλον όταν δουλεύει πολύ, έχει οικογένεια, παιδιά, σκυλιά, ένα σωρό δραστηριότητες και εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσει.

Έτσι, συχνά, καταλήγει να μην έχει προλάβει να τακτοποιήσει, σκουπίσει, σφουγγαρίσει, ξεσκονίσει, κλπ το σπίτι του, όπως θα έπρεπε (ή όπως θα ήθελε). Εμείς εδώ, συγκεντρώσαμε τις δουλειές που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κάθε εβδομάδα και είναι οι πιο σημαντικές για να προλαβαίνεις να διατηρείς το σπίτι σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, χωρίς να σε πιάνει αμόκ κάθε φορά που μπαίνεις μέσα σε αυτό …

 

Κρεβατοκάμαρα

Μαξιλαροθήκες: Ειδικά εάν είσαι από τους ανθρώπους που προτιμούν να λούζονται το πρωί, το βράδυ έχεις στο πρόσωπό σου όλο το καυσαέριο της πόλης, κρέμες, μέικ απ, βρώμικα μαλλιά, κ.α. Γι’ αυτό, καλό είναι να αλλάζεις μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα!

Πάτωμα: Στην κρεβατοκάμαρα περπατάς ξυπόλητος και είναι το μέρος όπου κοιμάσαι, φρόντισε το πάτωμα αυτού του χώρου, λοιπόν, να λάμπει!

Σκληρές επιφάνειες: Τα πάντα σκονίζονται πολύ εύκολα. Βρες ένα ξεσκονόπανο μικροϊνών και πέρασε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κομοδίνα, συρτάρια, κρεμάστρες, κ.α.

 

Μπάνιο

Πετσέτες & Πατάκια: Εάν δεν τα πλένεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς, πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον κάθε βδομάδα. Μπορεί να μοιάζει περίεργο επειδή είσαι καθαρός όταν τα χρησιμοποιείς, αλλά όταν είναι υγρά συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια.

Πάτωμα: Ποιος ξέρει τι είδους μικρόβια και βακτήρια ζουν εκεί μέσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να κάνεις ένα καλό σφουγγάρισμα κάθε εβδομάδα.

Καθρέφτης: Ένας βρώμικος καθρέφτης είναι ένα σίγουρο σημάδι ενός βρώμικου μπάνιου.

Νιπτήρας και μπανιέρα: Δεν χρειάζεται να κάνεις βαθύ καθαρισμό κάθε εβδομάδα, αλλά ένα τρίψιμο με λευκαντικό μια φορά την εβδομάδα είναι καλό.

Τουαλέτα: Λίγη χλωρίνη μέσα το βράδυ και ένα ειδικό καθαριστικό πανάκι για το κάθισμα και τα γύρω-γύρω είναι απαραίτητα.

 

Κουζίνα

Πάτωμα: Όπως και σε όλα τα άλλα μέρη του σπιτιού, έτσι και στην κουζίνα πρέπει να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις το πάτωμα μια φορά τη βδομάδα σίγουρα.

Ντουλάπια & Έπιπλα: Καθαρίζοντας αυτά η κουζίνα πάντα φαίνεται καθαρή με μια πρώτη ματιά.

Φούρνος Μικροκυμάτων: Πετάγονται λάδια, σάλτσες, κλπ όταν ζεσταίνεις το φαγητό, οπότε είναι απαραίτητο να καθαρίζεται συστηματικά.

Νεροχύτης: Μαζεύονται τα βρώμικα πιάτα και οι κατσαρόλες, οπότε πλένοντας αυτά πρέπει να καθαρίζεις και το νεροχύτη για να μυρίζει και να φαίνεται πάντα όμορφα.

Ψυγείο: Για τον ίδιο λόγο με το φούρνο μικροκυμάτων, καλό είναι να κάνεις μια φορά την εβδομάδα ένα πέρασμα τα ράφια του.

 

Σαλόνι

Πάτωμα: Μην τα ξαναλέμε!

Επιφάνειες: Από το ανοιχτό παράθυρο μπαίνουν όλοι οι ρύποι της πόλης. Ένα ξεσκόνισμα την εβδομάδα, λοιπόν, απαιτείται.

Παράθυρα: Το σπίτι μοιάζει λαμπερό και καθαρό αν τα παράθυρα αστράφτουν και είναι σα να μην υπάρχουν.

Ριχτάρια & Καλύμματα: Ειδικά εάν κάθεσαι πολύ στον καναπέ, πρέπει να τα πλένεις μια φορά τη βδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Close