Πώς να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται 10 φορές καλύτερο σε 10 λεπτά ή και λιγότερο!

Πώς να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται 10 φορές καλύτερο σε 10 λεπτά ή και λιγότερο!

Απλά και γρήγορα μικρά κόλπα για να μετατρέψετε το χαώδες σπίτι σας σε ένα υπέροχο σκηνικό, έτοιμο για φωτογράφιση.

1. Κόψε την ακαταστασία
Πολλά από αυτά που κάνει ένας φωτογράφος είναι απλώς να απομακρύνει πράγματα από το σκηνικό. Σχεδόν όλοι έχουν αυτά τα μικρά σημεία ακαταστασίας – ένα κουτί εδώ, ένα σωρό χαρτιά εκεί. Μπορεί να μην τα προσέξεις αυτά τα αντικείμενα, γιατί έχεις συνηθίσει να τα βλέπεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Τράβηξε μια φωτογραφία του σπιτιού σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να το δείς με νέα μάτια και ίσως να σε εμπνεύσει να βρείς μόνιμες θέσεις για τα πράγματα που σου αρέσουν.

2. Πάρε κάτι μακριά
Ήταν η Coco Chanel που είπε ότι πρέπει να ντυθείς, να κοιτάξεις στον καθρέφτη και μετά να βγάλεις ένα αξεσουάρ.
Θα σε προκαλούσα να κάνεις το ίδιο πράγμα για το σπίτι σου. Τόσοι πολλοί εσωτερικοί χώροι έχουν απλώς λίγο υπερβολικό υλικό. Και είναι πολύ ωραία πράγματα!

Όταν φωτογραφίζω εσωτερικούς χώρους, συχνά νιώθω διχασμένος για το ποια πράγματα να βγάλω. Αλλά η αφαίρεση ενός ή δύο αντικειμένων δημιουργεί μια πιο αναπνεύσιμη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και δίνει στα πράγματα που αφήνονται την ευκαιρία να λάμψουν πραγματικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγείτε από τα πράγματα που αγαπάτε, αλλά να τα μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο ή να τα βάλετε σε αποθήκη και μετά να τα επιστρέψετε ξανά μέσα (και να βγάλετε κάτι άλλο) όταν είστε έτοιμοι για μια αλλαγή.

3. Άφησε τα έπιπλά σου να αναπνεύσουν
Ένα άλλο κόλπο που χρησιμοποιώ συχνά είναι να παίρνω έπιπλα και να τα απομακρύνω λίγο το ένα από το άλλο. Δοκίμασέ το! Ακόμη και λίγα εκατοστά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Εάν έχετε χώρο, δίνοντας στα έπιπλά σου λίγο επιπλέον χώρο για να αναπνεύσουν, δίνεις στον χώρο σου μια πιο ανάλαφρη, πιο ευάερη αίσθηση. Πώς; Τραβώντας έπιπλα λίγα μόλις εκατοστά μακριά από τον τοίχο.

4. Πρόσθεσε λουλούδια!
Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα παρατηρήσεις κάτι που έχουν πολλά από τα πιο όμορφα σπίτια: τα φρέσκα λουλούδια. Μια πινελιά του φυσικού προσθέτει ζωντάνια και υφή σε ένα δωμάτιο και μπορεί να βοηθήσει να απαλύνει τις γραμμές ενός μοντέρνου χώρου.

Το να έχεις φρέσκα λουλούδια όλη την ώρα θα μπορούσε να είναι λίγο δαπανηρό, αλλά μπορείς να επιτύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με ένα φυτό εσωτερικού χώρου, το οποίο είναι μια (ελπίζουμε) αγορά μία φορά.

 

Πηγή: apartmenttherapy.com, της Nancy Mitchell

Μετάφραση – Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close