Τα 10 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά!

Τα 10 καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά!

Τα φαρμακευτικά αντιβιοτικά δεν διακρίνουν τα κακά από τα φιλικά για τον οργανισμό βακτήρια και επιτίθενται και στα δύο, διαταράσσοντας συχνά την ισορροπία του οργανισμού και καθιστώντας τον πιο ευάλωτο σε άλλες λοιμώξεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλες, πιο φυσικές λύσεις στις οποίες μπορείτε να στραφείτε για πρόληψη και αντιμετώπιση όταν δεν είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικών αντιβιοτικών.

Αυτές οι τροφές και τα βότανα δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και να προστατεύουν το οργανισμό μας και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Δεν καταργούν τον γιατρό και τον φαρμακοποιό, αλλά βοηθούν για να αντιμετωπίσουμε κάποια ήπια συμπτώματα σε διάφορες ιώσεις…

Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς
Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος λόγω του ενεργού συστατικού τους, την ελαιοευρωπαΐνη. Η αποτελεσματικότητα κατά πολλών παθογόνων, μπορεί να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του έρπητα, μύκητες (υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων – Yeast Syndrome), βακτήρια (11 ειδών).

Έχουν αναφερθεί θεαματικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση έντονων συμπτωμάτων του AIDS με χορήγηση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτική δράση. Η αναστολή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, που προκαλεί η ελαιοευρωπαΐνη των φύλλων ελιάς, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ταυτόχρονη παρουσία της «αντιοξειδωτικής» βιταμίνης Ε που υπάρχει σε αφθονία στα φύλλα ελιάς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εν λόγω δράση.

Αντιυπερτασική δράση. Από τη δεκαετία του 1950, υπάρχουν κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων ελιάς στη θεραπεία της υπέρτασης, μέσω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης. Αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Αυτή η ιδιότητα μετατρέπει τα φύλλα ελιάς, σε σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και την αποφυγή επικίνδυνων θρόμβων. Αύξηση ενεργητικότητας – Αντιμετώπιση χρόνιας κόπωσης.

Η κατανάλωση φύλλων ελιάς έχει αναφερθεί πολλάκις από ασθενείς, αλλά και από υγιή άτομα, ότι προσδίδει μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Αυτή η μεγαλύτερη ενεργητικότητα, δυνητικά μπορεί να αυξήσει την απόδοση στην εργασία, την επίδοση στον αθλητισμό. Επίσης, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά ταχείας ανάρρωσης από χρόνια κόπωση με τη συχνή και συστηματική κατανάλωση φύλλων ελιάς.

Κουρκούμη
Η κουρκούμη ήTurmeric είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή ινδική μαγειρική για αιώνες, είναι ένα πορτοκαλοκίτρινο μπαχαρικό σε μορφή σκόνης που χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό σε διάφορα φαγητά.

Λειτουργεί όμως σαν αντιβιοτικό για το οποίο χρησιμοποιείται για τα κοψίματα και τις πληγές σκοτώνει τα βακτήρια πολύ γρήγορα και επιταχύνει την επούλωση. Επιπλέον χρησιμοποιείται επίσης σε ψωρίαση, λέπρα και δερματικά έλκη.

Άλλες χρήσεις: Βοηθά στην βήχα. Χαμηλώνει την υψηλή χοληστερόλη. Δρα ως αναλγητικό για να μειώσει τον πόνο.Είναι ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες. Θεραπεύει το φούσκωμα και το έλκος στομάχου.

Μέλι
Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν μέλι στο πεδίο της μάχης για να θεραπεύσουν τις πληγές και να αποτρέψουν τη μόλυνση. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακά, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτικά.

Ένα ένζυμο που βρίσκεται στο μέλι απελευθερώνει υπεροξείδιο του υδρογόνου, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τη μόλυνση και να αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Καταπραϋντικό για το πεπτικό σύστημα, απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα και βοηθά το ήπαρ να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Κύμινο
Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην δυσπεψία, στον ύπνο. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Καρδιοτονωτικό, σε ταχυπαλμίες, στομάχι, γαστρικούς σπασμούς, βαρηκοϊα, διουρητικό,μετεωρισμό. (ΟΧΙ περισσότερο από 3-4 μέρες συνέχεια).

Καρύδα
Ο φυσικός χυμός της καρύδας είναι αντι-βακτηριακό και δίνεται σε βακτηριακή μόλυνση που προκαλείται από τη χολέρα. Το λάδι της καρύδας βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα Κάντιντα (Candida albicans).

Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση του αίματος. Περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνη Β που βοηθά στην αντικαταστήση τα φθαρμένα ιστών και κυττάρων.

Λάχανο
Καταπολεμά τα βακτηρίδια, ιδιαίτερα εκείνα του Η. Pylori, τα οποία προκαλούν έλκη στομάχου. Ο χυμός λάχανου χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αναστολέας του καρκίνου και προστατευτικός παράγοντας κατά της έκθεσης σε ακτινοβολία. Εξαιτίας αυτού, το λάχανο είναι επίσης αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση του ήπατος, της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.

Καρότα
Λαχανικό φάρμακο θεωρείται το καρότο. Αυτή η πορτοκαλί ρίζα είναι ανεκτίμητη εάν αναλογιστεί κανείς τις ιδιότητες της. Η μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών Β1, Β2, νιασίνη, Ε , μετάλλων (κάλλιο, νάτριο, ασβέστιο, φωσφόρο, χαλκό κ.α) βοηθάει τον οργανισμό να προλάβει και να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας.

Το Β καροτένιο, πρόδρομος της βιταμίνης Α, είναι ένα δυνατό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τον εκφυλισμό των κυττάρων. Έτσι προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος, του παχέως εντέρου. Ο χυμός του καρότου εξισορροπεί την εντερική χλωρίδα ειδικά κατά την διάρκεια της ανάρρωσης και μετά από παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών ή χημικών φαρμάκων.

Το καρότο ωμό βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, και βρασμένο στην διάρροια. Προστατεύει το στομάχι τονώνει το ήπαρ, προλαμβάνει λοιμώξεις του αναπνευστικού, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία. Κάνει καλό στην όραση. Βοηθάει στη βελτίωση του δέρματος. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αντι-ιική δράση. Βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία.

Ανανάς
Πλούσια πηγή βιταμίνης C. Περιέχει βρωμελαϊνη, το ένζυμο αυτό, που βρέθηκε στον ανανά, είναι ένα φυσικό αντι-φλεγμονώδες.
Βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του λαιμού και μειώνει τον πόνο. Εξουδετερώνει την οξύτητα. Βοηθά στην πέψη. Περιέχει το β-καροτένιο που είναι καλό για την όραση. Περιέχει κάλιο που βοηθάει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Μηλόξυδο
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το μηλόξιδο περιέχει αντισηπτικές και αντιβιοτικές ουσίες και μπορεί αλκαλοποιεί το σύστημά μας με φυσικό τρόπο . Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσικών βάρος μας. Μειώνει τη χοληστερόλης. Βοηθάει στη θεραπεία πολλών λοιμώξεων, όπως λοίμωξη από κάντιντα, μόλυνση κόλπων οδού και λοιμώξεις των ούλων.

Λειτουργεί, επίσης, να αντιδράσει με ορισμένες τοξίνες στο σώμα μας και βοηθά στην εξουδετέρωση τους σε λιγότερο τοξική μορφή. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Διατηρεί ένα ισορροπημένο pH. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου μας στο αίμα.

Ρίγανη αιθέριο έλαιο
Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι η δράση του αιθέριου ελαίου ρίγανης στην καταπολέμηση ενός ευρέος φάσματος βακτηριδίων και μυκήτων είναι καταπληκτικές. Ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό που καταπολεμά αποτελεσματικά τους μικροοργανισμούς χωρίς να βλάπτει την εντερική χλωρίδα!

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης περιέχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιιικές, αντιφλεγμονώδης, αναλγητικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μια έκθεση από το Science Daily το 2001 διαπίστωσε ότι μικρόβιο-θανάτωση ιδιότητες σε λάδι ρίγανη ήταν εξίσου αποτελεσματικά με τα αντιβιοτικά.

Η θυμόλη που περιέχει δρα στην εξωτερική μεμβράνη τοιχώματος των βακτηρίων και τα σκοτώνει. Είναι ενεργό κατά των E. coli, Staphylococcus, καμπυλοβακτηρίδιο, σαλμονέλα, λιστέρια και μερικές άλλες βακτηριακές λοιμώξεις.Βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Προστατεύει από τον καρκίνο. Βοηθά στην ανακούφιση από κράμπες της περιόδου.

Βότανα
Υπάρχουν και άλλα πολλά βότανα με φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες, αυτά που αναφέρονται παρακάτω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Καγιέν
Θυμάρι
Μέντα
Βασιλικός
Κανέλα
Φασκόμηλο
Δενδρολίβανο
Βαλσαμόχορτο
Δάφνη
Πιπεριέςτσίλι
Μαντζουράνα
Κολίανδρος
Άνηθος
Μοσχοκάρυδο
Κάρδαμο
Τζίντζερ
Γλυκάνισος
Μάραθος
Μαϊντανός

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close