Η οικογένεια είναι ένας από τους λόγους για την ακαδημαϊκή και κοινωνική αποτυχία

Η οικογένεια είναι ένας από τους λόγους για την ακαδημαϊκή και κοινωνική αποτυχία

Ένας μαθητής επιστρέφει από το σχολείο που αποτυγχάνει, η οικογένειά του τον κοιτάζει σαν κατηγορούμενο και τον απορρίπτει, το βλέμμα του μικρότερου αδελφού τον κομπάζει.

Η οικογένεια είναι ένας από τους λόγους για την ακαδημαϊκή και κοινωνική αποτυχία
                                                πίνακας του Fedro

Ο καλλιτέχνης, μας λέει: να τον δεχθείτε όπως τον δέχεται ο σκύλος! Τον αγαπάει επιτυχημένα, τον αγαπάει χωρίς όρους αγάπης.
Αν ανατρέξουμε στους λόγους της αποτυχίας ενός μεγάλου αριθμού παιδιών, θα διαπιστώσουμε ότι η οικογένεια είναι ένας από τους περισσότερους λόγους για την ακαδημαϊκή κι ακόμη και κοινωνική αποτυχία…

“Δεν σημαίνει ότι και τα οικονομικά προβλήματα δεν επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας “… Βλέπουμε οικογένειες που το βιοτικό και γνωστικό επίπεδο να είναι υψηλό, να αποτυγχάνουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, από την πίεση που ζουν για διάφορους λόγους και τα προβλήματα τους τα συσσωρεύουν εντός σπιτιού, έτσι θα διαγράψουν τη γνώση που κατέχουν στο μυαλό τους.. και θα έχουν αρνητική διαπαιδαγώγηση για τα παιδιά τους.

Αν λοιπόν τα παιδιά μας είναι ευτυχισμένα κάνοντας στη ζωή τους αυτό που θέλουν και αυτό που τα ευχαριστεί, γιατί ο γονιός τους να σταθεί εμπόδιο στη καριέρα τους;

Καριέρα δεν είναι εκεί που πληρώνεσαι. Καριέρα είναι εκεί που αγαπάς!

” Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αποτυχία είναι συχνά η αρχή της επιτυχίας… αυτό που χρειάζεται είναι να ενισχύουμε την εμπιστοσύνη μας και την αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας. ”

του Σωτήρη Καλκατζάκου

Πηγή: themamagers.gr

Διαβάστε επίσης

Close