Και όμως, τα παιδιά έχουν κάτι να μας διδάξουν για τη διαχείριση του lockdown

Και όμως, τα παιδιά έχουν κάτι να μας διδάξουν για τη διαχείριση του lockdown

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά προσαρμόστηκαν σχετικά εύκολα και πιο γρήγορα από εμάς όσον αφορά τις αλλαγές στην καθημερινότητα εξαιτίας της πανδημίας.

Προσαρμόστηκαν ευκολότερα από εμάς στο lockdown του Μαρτίου, ακόμα και την πολύωρη χρήση της μάσκας όταν πλέον ξεκίνησαν τα σχολεία. Υπάρχει λοιπόν κάτι που πρέπει να διδαχθούμε από τα παιδιά σχετικά με την προσαρμοστικότητα.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική
Για τα παιδιά κάθε μέρα είναι μία νέα περιπέτεια. Αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με ενθουσιασμό και χωρίς να έχουν την έννοια της ‘ρουτίνας’. Ενθουσιάζονται όταν κάνουν νέα πράγματα ή συμμετέχουν στις δουλειές και τη φροντίδα του σπιτιού. Επιπλέον, μία απλή βόλτα στο πάρκο μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες και να είναι πολύ διασκεδαστική.

Το πρόβλημα είναι όταν μεγαλώνουμε. Τότε είναι που αφήνουμε τον παιδικό ενθουσιασμό πίσω και βάζουμε περισσότερα όρια στον εαυτό μας. Οι αμφιβολίες και οι δεύτερες σκέψεις παίρνουν τη θέση του οδηγού και ο ενθουσιασμός παίρνει τη θέση του στο πίσω κάθισμα.

3 τρόποι να αντιμετωπίσεις την πανδημία όπως ένα παιδί

Αντί να μετράς τις ημέρες αντίστροφα για το τέλος του lockdown, ζήστε στο παρόν. Βρες νέους τρόπους κάθε ημέρα να περνάς την ώρα σου και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Πάρε τον χρόνο σου να απολαύσεις τα μικρά καθημερινά πράγματα, όπως το πρωινό σου ή ένα αφρόλουτρο.

Αντί να εστιάζεις σε αυτά που δεν μπορείς να κάνεις λόγω συνθηκών, εστίαση στις δυνατότητες που σου δίνει. Απήλαυσε τον χρόνο που περνάς με την οικογένειά σου και διοχέτευσε την ενέργειά σου στο να περνάς όμορφα μέσα στην καθημερινότητά σου.

Βρες τρόπους να διασκεδάζεις. Μπορεί να είναι μία playlist που βάζεις δυνατά, ένα αυθόρμητο παιχνίδι, ένας χορός στη μέση του σαλονιού. Αγκάλιασε το παιδί μέσα σου και βγάλε το στην επιφάνεια.

Τατιάνα Τζινιώλη, Συγγραφέας

Πηγή: 4moms.gr
Close