Πώς να κάνεις το παιδί σου πιο κοινωνικό, ακόμα και εν μέσω lockdown

Πώς να κάνεις το παιδί σου πιο κοινωνικό, ακόμα και εν μέσω lockdown

Τα σχολεία σε κάποιες περιοχές μπορεί να ξεκίνησαν, σε πολλές όμως σταμάτησαν και πάλι. Επιπλέον, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα play dates αργούν πολύ ακόμα καθώς η χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς lockdown.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να γεμίσεις το παιδί με δραστηριότητες ώστε να γίνει πιο κοινωνικό. Το να περνά χρόνο με τους γονείς τους το ωφελεί πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του αλλά και της κοινωνικότητάς του.

-Παίξε μαζί του
Μπορεί να πιστεύεις πως το παιχνίδι δεν έχει πάντα θέση σε μία χαοτική καθημερινότητα, όμως κάνεις λάθος. Προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο κάθε μέρα για το μικρό σου και παίξε μαζί του. Μπορείς να ζωγραφίσεις μαζί του, να φτιάξεις ένα οχυρό από σεντόνια, ακόμα και να το αφήσεις να σε βάψει. Όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο περνάς μαζί του, τόσο το καλύτερο.

-Κάνε το να γελάσει
Το γέλιο και η ανεμελιά είναι τα δύο χαρακτηριστικά των παιδικών φιλιών. Παιχνίδια, σειρές και βιβλία, μπορούν να κάνουν το παιδί να γελάσει.

-Virtual playdates
Εντάξει, δεν θα αντικαταστήσουν τα πραγματικά, όμως είναι μία καλή λύση που αξίζει την προσοχή σου. Βρες κάποιες θεματικές ξεναγήσεις -όπως σε κάποιο παλάτι/ενυδρείο/ χώρα του κόσμου- και αφού ορίσετε το διαδικτυακό ραντεβού με τους φίλους του, άσε τους να περιηγηθούν παρέα.

-Ασφαλείς συναντήσεις
Μόλις επιτραπεί και γίνει άρση του lockdown κανόνισε το πολυπόθητο playdate. Φυσικά, μην αμελήσεις την ασφάλειά σου και γι’ αυτό συστήνεται να επιλέξεις έναν ανοιχτό χώρο. Μπορεί το παιδί να πάει για ποδήλατο με τον φίλο του, να παίξει μαζί του σε κάποιο πάρκο ή παιδική χαρά, ακόμα σε κάποιον αθλητικό χώρο.

Τατιάνα Τζινιώλη, Συγγραφέας

Πηγή: 4moms.gr

Διαβάστε επίσης

Close