3 νέοι συγγραφείς της Θεσσαλονίκης ... αυτοσυστήνονται!

3 νέοι συγγραφείς της Θεσσαλονίκης … αυτοσυστήνονται!

Η Θεσσαλονίκη είναι θερμή υποστηρίκτρια και ερωμένη των τεχνών και των γραμμάτων από ..πάντα. Οι άνθρωποι της με απίστευτη έμπνευση, δύναμη, ενέργεια και δημιουργικότητα μεγαλουργούν συχνά και συναρπάζουν κοινό και κριτικούς με τα αριστουργήματά τους.

Σε αυτό το κείμενο γνωρίζουμε τρεις συγγραφείς της πόλης που αγαπάμε και είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε κι εσείς μέσα από τις σελίδες των αναγνωσμάτων τους . Τρεις νέοι συγγραφείς. Τρία φρέσκα βιβλία …για όλα τα γούστα! Γνωρίστε την ποιητική συλλογή της Ελένης Σκάρπου, το μυθιστόρημα του Γιώργου Μπιτσάκου, το βιβλίο αυτοβελτίωσης της Έλενας Παπαϊωάννου, αλλά και τους ίδιους έτσι όπως μας συστήνονται.

 

ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΡΠΟΥ – 40 ΔΑΓΚΩΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

3 νέοι συγγραφείς της Θεσσαλονίκης ... αυτοσυστήνονται!

Είμαι η … Ελένη Σκάρπου και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ποιήτρια! 

Ασχολούμαι με … την δημοσιογραφία, την παραγωγή, την επικοινωνία, την συγγραφή.

Κάθε πρωί όταν ξυπνάω… νομίζω πως λείπει κάτι από αυτό τον κόσμο και ξεκινώ να το ανακαλύψω, για να το διορθώσω (αιώνια ρομαντική)

Η αγαπημένη μου συνήθεια στη διάρκεια της ημέρας είναι … να χαζεύω το ταβάνι και να πλάθω ιστορίες που κάποτε θα περάσουν στο χαρτί.

Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο μου … τον Ιανουάριο του 2008 με όπλο τις πιο βαθιές μου σκέψεις και τα πιο έντονα μου συναισθήματα.

Το ωραιότερο σχόλιο που άκουσα για το βιβλίο μου ήταν… «το διαβάζω κάθε πρωί με τον καφέ για να πάρω γεύση από Ελένη!»

 Θα ήθελα το βιβλίο μου … να φτάσει σε όσες περισσότερες βιβλιοθήκες και ψυχές γίνεται.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ – Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ

3 νέοι συγγραφείς της Θεσσαλονίκης ... αυτοσυστήνονται!

Είμαι ο Γιώργος Μπιτσάκος.

Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο, την αρθογραφία και την συγγραφή.

Κάθε πρωί όταν ξυπνάω … φροντίζω τα ζωντανά μας (σκύλους-γάτες), κάνω καφέ κι ακούω μουσική. Καθ’ όλη την διάρκεια βρίσκομαι στον υπέροχο κόσμο μου.

Η αγαπημένη συνήθεια της ημέρας μου… είναι οι συζητήσεις, κυρίως με την γυναίκα μου.

Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο στα μέσα του Αυγούστου του 2017

Το καλύτερο σχόλιο που άκουσα για το βίβλίο μου … είναι ότι η περιγραφή σε συνεπαίρνει χωρίς να το καταλάβεις, τοποθετώντας σε μέσα στην ιστορία.

Η ευχή μου για το βιβλίο μου είναι …« Η Θαμμένη Στολή» να ταξιδέψει ευχάριστα στις σελίδες του όποιον και όποια το διαβάσει. Έπεται συνέχεια…

 

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

3 νέοι συγγραφείς της Θεσσαλονίκης ... αυτοσυστήνονται!

Είμαι η …  Έλενα Παπαϊωάννου ,συγγραφέας και εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής της επιστημονικής μεθόδου Buteyko.

Ασχολούμαι με … Πάντα πίστευα στην δύναμη που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός για αυτοθεραπεία. Αυτή η πίστη και η πεποίθηση ότι η αναπνοή αποτελεί μια λειτουργία ζωτικής σημασίας για το ανθρώπινο σώμα με οδήγησαν στη μελέτη της φυσιολογίας, της ανατομίας και της παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού. Ο στόχος μου είναι, να μεταφέρω τις γνώσεις μου στο ευρύ κοινό μέσα από ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες  και  να στηρίξω τους ανθρώπους στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και υγείας μέσα από την αναπνοή και την αυτοθεραπεία.

Κάθε πρωί όταν ξυπνάω κάνω λίγα λεπτά διαλογισμό συγκεντρώνοντας την προσοχή στην αναπνοή μου και στη συνέχεια βγαίνω έξω για να τρέξω και να κάνω γυμναστική στην φύση. Η ενδυνάμωση μέσα από τα στοιχεία της μητέρας φύσης είναι μία από τις συμβουλές μου αλλά και ο δικός μου τρόπος για να βρίσκω δύναμη και να γεμίζω ενέργεια !

Η αγαπημένη μου συνήθεια στη διάρκεια της ημέρας είναι … να σταματάω ότι κάνω για λίγα λεπτά και να κάνω τις  ασκήσεις αναπνοής της μεθόδου Buteyko. Με αυτό τον τρόπο αποβάλλω το στρες και την κούραση και μπορώ να έχω ατελείωτη ενέργεια και καλή διάθεση. Επίσης δεν ξεχνάω κάθε μέρα να αγκαλιάζω τα δύο μου παιδιά και να τους θυμίζω πόσο πολύ τα αγαπώ !

Ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο μου … με την βαθιά πίστη, ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσω να αγγίξω ακόμη περισσότερους ανθρώπους και να τους μεταφέρω την πολύτιμη γνώση που άλλαξε οχι μόνο τη ζωή μου αλλά και τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η άγνοια είναι άλλωστε η αιτία των δεινών μας ενώ η γνώση και η αλήθεια είναι αποδεδειγμένα η λύτρωσή μας !

Το ωραιότερο σχόλιο που άκουσα για το βιβλίο μου ήταν … «Μην σταματήσεις ποτέ αυτό που κάνεις γιατί  είναι θεάρεστο έργο. Το βιβλίο σου ήταν φως μέσα στο σκοτάδι ,την μοναξιά και τους περιορισμούς που βίωνα μέσα από την ασθένεια. Αν και δεν σε γνώρισα από κοντά, νιώθω σαν να σε γνωρίζω και πως αυτό το βιβλίο το έγραψες για μένα. Σ’ ευχαριστώ (Κώστας.Π).”

Θα ήθελα το βιβλίο μου … να φτάσει στα χέρια όλων των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Αισθάνομαι ότι η  «Τέχνη της αναπνοής» είναι ένα λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο .

Ο τρόπος που αναπνέουμε κάθε στιγμή φανερώνει την συναισθηματική και νοητική μας κατάσταση .Με την εξάσκηση στην παρατήρηση της αναπνοής μας αποκτούμε μια νέα σύνδεση με τον εσώτερο εαυτό μας . Μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα και να μην μας συνεπαίρνουν ολοκληρωτικά. Παρατηρούμε καλύτερα τις σκέψεις μας και σταδιακά μειώνονται οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις”

Επιμέλεια – Κείμενο: Δάφνη Τσάρτσαρου

Διαβάστε επίσης

Close