Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Είμαι πανευτυχής που βλέπω ανθρώπους να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια"

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: “Είμαι πανευτυχής που βλέπω ανθρώπους να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια”

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ηθοποιός και μέλος του Μικρού Βορρά από την ίδρυσή του ξέρει τον τρόπο να κάνει τη δουλειά σου αν είσαι εκπαιδευτικός περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Βλέπεις, έχει αναλάβει να σε φέρει σε επαφή με το παιδί μέσα σου, και να σου διδάξει τις σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους θεατρικής αγωγής, με σκοπό να τις μεταφέρεις στη σχολική τάξη. Αν είσαι εκπαιδευτικός τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις μια βόλτα από τα υπέροχα σεμινάρια του Μικρού Βορρά.
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Είμαι πανευτυχής που βλέπω ανθρώπους να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια"

Με ποιους τρόπους το θεατρικό εργαστήρι αυτό μπορεί να κάνει καλύτερο στη δουλειά του έναν εκπαιδευτικό;

Ένας εκπαιδευτικός μπορεί να πάρει ένα πλούσιο υλικό με ασκήσεις και μεθόδους θεατρικής αγωγής όπου μόνο μέσα από τη βιωματική εμπειρία και επανάληψη μπορεί να κατακτηθεί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει μ’αυτό το εργαστήρι. Χαρίζει ένα πλήρες πακέτο γνώσεων και εμπειρίας πάνω σε σύγχρονες πρακτικές, τεχνικές και παιχνίδια γύρω από το θέατρο. Και καθώς το εργαστήρι λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Ιούνη, διευκολύνει τους συμμετέχοντες να ενσωματωθούν πλήρως μέσα στην ομάδα που δημιουργεί, εκπαιδεύεται και μαθαίνει.

Πόσο εξοικειωμένος πρέπει να είναι κανείς με το θέατρο για να συμμετάσχει στο εργαστήριο;

Η μόνη προϋπόθεση που χρειάζεται για να συμμετέχει κανείς, είναι να θέλει να βρει το παιδί που κρύβεται μέσα του και η δίψα για θεατρική γνώση.
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: "Είμαι πανευτυχής που βλέπω ανθρώπους να κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια"

 

Tι αλλαγές μπορείς να διακρίνεις  στους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων;

Μέσα σ’αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου, είμαι πανευτυχής που βλέπω ανθρώπους που κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια, μοιράζονται την αλήθεια τους εντός κι εκτός σκηνής, εμψυχώνουν την ομάδα και παίζουν κυριολεκτικά πια σαν παιδιά. Συν το οτι το υλικό που παίρνουν από τα μαθήματα, το χρησιμοποιούν στη δουλειά τους.
Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριο και πού μπορεί να βρει εφαρμογή αυτού του είδους η δεξιότητα;
Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν το θέατρο στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων, καθώς και σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να ζήσουν τη θεατρική εμπειρία για οποιοδήποτε λόγο.

Δώστε μας κάποια στοιχεία του τι διδάσκεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων!
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει ασκήσεις γνωριμίας μιας ομάδας, προσαρμογή του ατόμου μέσα σε μια ομάδα, ασκήσεις σωματικής έκφρασης, επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις λόγου και αφήγησης, αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια ρόλων. Να αναφερθεί βέβαια, πως μέσα στη χρονιά πραγματοποιούνται πρόσθετα σεμινάρια από εξειδικευμένους συνεργάτες του Μικρού Βορρά, πάνω σε αντικείμενα όπως: Σκηνογραφίας, Εμψύχωσης μάσκας, Φωνής, Κίνησης καθώς και ένας μεγάλος κύκλος μαθημάτων πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education) και τις τεχνικές του.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ηλεκτρονικά στο mail: [email protected]
Τηλεφωνικά στο 6934-600074
Υπεύθυνη οργάνωσης εργαστηρίου: Τατιάνα Νικολαΐδου

Διαβάστε επίσης

Close