Local Heroes #02: Νίκος Δαλαμπύρας

Local Heroes #02: Νίκος Δαλαμπύρας

Οι Ωραίοι Άνθρωποι βρίσκονται παντού, αρκεί να τους ανακαλύψεις. Κρύβονται πίσω από μικρά ή μεγάλα, όμορφα πράγματα που γίνονται στην πόλη μας και σπανίως βγαίνουν στο φως. Σε αυτή τη στήλη, βρίσκουμε και γνωρίζουμε τους Ωραίους Ανθρώπους της Θεσσαλονίκης και σας τους παρουσιάζουμε μέσα από ένα σύντομο ερωτηματολόγιο του Προυστ που καλούνται να μας απαντήσουν. Στο σημερινό αφιέρωμα, γνωρίζουμε το Νίκο Δαλαμπύρα.

Ο Νίκος Δαλαμπύρας είναι γνωστή “φωνή” της πόλης εδώ και περίπου 20 χρόνια, αφού τον ακούγαμε μέχρι πέρυσι στον αέρα του 1055 Rock ως “Άθλιο Γιο” δίπλα στον Αλέξη Αναστασιάδη. Φέτος, συνεχίζει στην ίδια συχνότητα από Δευτέρα έως Πέμπτη, με το Roxx Ztar Show, τις βραδινές ώρες. Η ενασχόλησή του με τη μουσική δεν τελειώνει, όμως, εδώ, αφού έχει υπάρξει μέλος των συγκροτημάτων Blackout, Roxy Bitch και Wild Kitten. Όσον αφορά την επαφή του με τον κόσμο των κομικς, ο Νίκος Δαλαμπύρας μετά τη συμμετοχή σου σε διάφορα φάνζιν του παρελθόντος, όπως “Χωματερή”, “Ασυλάτωρ” και “Ανόργανη Ύλη”, δημιούργησε τις εκδόσεις ‘Ενατη Διάσταση και μαζί με τον καλό του φίλο, Παναγιώτη Κρητικό, εκθέσεις κόμικ και άλλες δράσεις. Κάπως, έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στη 18η έκθεση Comic ‘N’ Play, με τίτλο “Ένας καινούριος κόσμος”, η οποία στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το άτομο που κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά …

 

Local Heroes #02: Νίκος Δαλαμπύρας
Credits: Νόπη Ράντη

 

Ποια είναι η δική σας ιδέα της τέλειας ευτυχίας;

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Άνθρωποι είμαστε και είναι υπέροχο το να είμαστε ατελείς, αλλά και δυστυχισμένοι κάποιες φορές.

 

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Μου έχουν πει πως παραείμαι υπομονετικός. Για να το λένε, μάλλον κάτι σχετικό θα έχουν παρατηρήσει…

 

Ο μεγαλύτερος σας φόβος;

Οι αράχνες…

 

Ποιον δημιουργό κόμικς θαυμάζετε περισσότερο;

Θαυμάζω πολλούς, αλλά για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, Έλληνες και ξένους, παλαιούς και νέους. Δεν υπάρχει κάποιος επομένως που να τον θεωρώ «αξεπέραστο». Αντίστοιχα υπάρχουν και κάποιοι που το έργο τους μου φαίνεται αδιάφορο και δεν με «αγγίζει».

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας κόμικς;

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα «ηρωικά» κόμικς. Τα βρίσκω λίγο μονοδιάστατα και προβλέψιμα ως αφήγηση.

 

Ο αγαπημένος σας μουσικός/ συγκρότημα;

Συνήθως δηλώνω τους Μötley Crüe όποτε μου θέτουν αυτό το ερώτημα, αλλά ειλικρινά, όπως και για το θέμα με τους δημιουργούς κόμικς, σε πολλούς καλλιτέχνες βρίσκω κάτι το μοναδικό και αξιόλογο, οπότε βρίσκω ανούσιο και άδικο το να ξεχωρίζω κάποιους.

 

Local Heroes #02: Νίκος Δαλαμπύρας

 

Οι στίχοι που σας εκφράζουν πιο πολύ;

«Σήκω χόρεψε κουκλί μου…» (αφού για τα πανηγύρια είμαστε!)

 

Τι περιλαμβάνει για εσάς μια ιδανική μέρα;

Ύπνο και ξεκούραση ή χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα (ή όλα μαζί).

 

Έχετε μετανιώσει για κάποια επιλογή που έχετε κάνει στο παρελθόν, σχετικά με τη δουλειά σας;

Ναι! Που την έβαλα μερικές φορές πιο πάνω από δικούς μου ανθρώπους, αλλά και από μένα τον ίδιο…

 

Τι αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;

Την ευκαιρία που μου δίνει να γνωρίζω δημιουργικούς ανθρώπους και την δουλειά τους!

 

Πώς προέκυψε το ComicnPlay;

Εντελώς συμπτωματικά. Θέλαμε απλώς να βρούμε τον τρόπο να χρηματοδοτήσουμε μια έκδοση/ανθολογία κόμικς και έτσι, η ιδέα μιας έκθεσης πρωτότυπων έργων μας φάνηκε ως μια καλή λύση.

 

Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι στη διοργάνωση της εκδήλωσης;

Ο δικός μου ρόλος στην διοργάνωση είναι αυτός του συντονιστή, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει κάθε φορά να είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν επαρκή ενημέρωση για τα επιμέρους ζητήματα που τους αφορούν. Επειδή όλοι έχουνε τις δικές τους ατζέντες προτεραιοτήτων, μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να τους δώσω να καταλάβουν το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Local Heroes #02: Νίκος Δαλαμπύρας

Είσοδος ελεύθερη. Εγκαίνια: 22/11, ώρα 20.00. Ωράριο λειτουργίας Βazaar: 22/11 – 24/11, 10.00 – 22.00. Επισκέψεις σχολείων: 21/11 και 22/11 Πρωινά: 09.30 – 13.30, Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: 21/11 – 17.00 – 20.00.

Περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης

Close