Διαδρομή στην Περιοχή των Εξοχών, από το Mediterranean Cosmos

Διαδρομή στην Περιοχή των Εξοχών, από το Mediterranean Cosmos

Γνωρίζουμε την Περιοχή των Εξοχών, με δωρεάν ξεναγήσεις και μεγάλα panels στο Mediterranean Cosmos.

30 panels, δίγλωσσα (ελληνικά – αγγλικά), με σύντομα ιστορικά στοιχεία και την ταυτότητα κάθε κτιρίου, με πρόσφατες φωτογραφίες αλλά και αρχειακό υλικό, σε έρευνα και επιμέλεια ThessalonikiArtsAndCulture.gr.

Diadromes-exoxes-med-kosmos02

Από τις 12 Απριλίου 2014, καθημερινά.

Το Mediterranean Cosmos σάς δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά των Εξοχών.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τον Κωνσταντίνο Σφήκα, η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες και θα πρέπει να υπάρξει δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών του Mediterranean Cosmos, στον 1ο όροφο, στην Μπλε Πλατεία.

Θα παρακαλούσαμε, λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης συμμετοχής και του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, αν δηλώσετε και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στην ξενάγηση, να ειδοποιήσετε, ώστε η θέση σας να δοθεί σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων:

Τετάρτη 23/4/2014, 18.30
Σάββατο 26/4/2014, 11.00
Δευτέρα 28/4/2014, 18.30
Τρίτη 29/4/2014, 18.30

Για το υλικό της έκθεσης, εμείς σαν ThessalonikiArtsAndCulture.gr ευχαριστούμε:

Τον κ. Άγγελο Παπαϊωάννου για την παραχώρηση φωτογραφιών της συλλογής του, που βρίσκεται στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ.

Τον κ. Ιωάννη Μέγα για την παραχώρηση φωτογραφιών από τη συλλογή του «Θεσσαλονίκη, μέσα από τον φακό του Γιώργου Λυκίδη».

Τον κ. Γιάννη Επαμεινώνδα, δ/ντή του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), για τις πληροφορίες του καθώς και για τα ιστορικά στοιχεία, το φωτογραφικό υλικό του ΜΙΕΤ που μας παραχώρησε.

Τον κ. Κωνσταντίνο Σφήκα για τις πληροφορίες που έθεσε στη διάθεσή μας.

Τον κ. Δημήτρη Βάις που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για βοήθεια όσον αφορά το ιστορικό φωτογραφικό υλικό.

Τον κ. Χρήστο Σουβατζόγλου για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφίας της Βίλας Σιάγα.Όλους τους υπεύθυνους των ιστορικών κτιρίων που φωτογραφίσαμε για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη διάθεση για βοήθεια στο έργο μας.

Βεβαίως, ευχαριστούμε το Mediterranean Cosmos, που,αναλαμβάνοντας όλο το κόστος,δίνει την ευκαιρία να παρουσιαστείστο ευρύ κοινόμία έκθεση με ιστορικά στοιχεία κτιρίων τα οποία μαρτυρούν την πορεία τής Θεσσαλονίκης στον χρόνο.

Ευελπιστούμε πως ο κόσμος στο εξής, όταν θα περπατά στους δρόμους της πόλης, θα κοιτάζει ψηλά, θα παρατηρεί και θα απολαμβάνει την ομορφιά μιας περασμένης εποχής που επιβιώνει ακόμη!

Φωτογραφίες από την 1η ξενάγηση, Τετάρτη 23 Απριλίου 2014:

P4230829 resize

P4230833 resize

P4230847 resize

Diadromes-exoxes-med-kosmos04

Diadromes-exoxes-med-kosmos01

Diadromes-exoxes-med-kosmos03

Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr/
Διαβάστε επίσης

Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη για τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη για τις υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας

Για πρώτη χρονιά η ομάδα «Αιμοδοτώ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Θεσσαλονίκης διοργανώνουμε από κοινού εθελοντική αιμοδοσία η οποία στοχεύει στην εγκαθίδρυση μιας παράδοσης γνήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας και στην δημιουργία παιδείας αιμοδότη στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.

Close