Εντυπωσιάζει η πρόσοψη της νέας Στοάς Μοδιάνο!

Εντυπωσιάζει η πρόσοψη της νέας Στοάς Μοδιάνο!

1 Σεπτεμβρίου η ιστορική Αγορά Μοδιάνο ανοίγει τις πόρτες της και γίνεται πάλι η κεντρική αγορά τροφίμων της πόλης και το πιο ζωντανό σημείο συνάντησης στην Θεσσαλονίκη!

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της νέας Αγοράς Μοδιάνο που αναμένεται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση να ανοίξει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου του 2022. Μάλιστα, εντυπωσιακή είναι η νέα εικόνα που αναρτήθηκε στη σελίδα της Αγοράς Μοδιάνο στο facebook, και στην οποία φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί η πρόσοψη της αγοράς επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου φωτισμένη την ώρα του μοναδικού δειλινού της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη φωτογραφία:

Εντυπωσιάζει η πρόσοψη της νέας Στοάς Μοδιάνο!

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 350 επιχειρηματίες, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κάποιοι από την Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μία από τις συνολικά 75 θέσεις στη νέα αγορά «Μοδιάνο», ενώ στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η ανακαινισμένη αγορά υπολογίζεται πως θα προσελκύσει τέσσερα εκατ. επισκέπτες/τουρίστες και καταναλωτές, οι οποίοι στην τριετία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα επτά εκατομμύρια.

Εντυπωσιάζει η πρόσοψη της νέας Στοάς Μοδιάνο!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του έργου, στα μέσα καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα κελύφη των καταστημάτων, προκειμένου στη συνέχεια να μπουν οι επιχειρήσεις – ενοικιαστές και να διαμορφώσουν τους χώρους τους, ενώ, όπως διευκρίνισε, για την επιλογή μεταξύ των υποψηφίων, βασικό προαπαιτούμενο αποτελεί να μην διαθέτουν άλλο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Εντυπωσιάζει η πρόσοψη της νέας Στοάς Μοδιάνο!

Τα καταστήματα θα είναι επτά, οκτώ και δέκα τετραγωνικών μέτρων, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης δύο, που όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τ.μ. Η αγορά θα είναι εσωτερικά οργανωμένη σε γειτονιές, ανάλογα με τα είδη τροφίμων (κρέατα, ψαρικά και οπωρολαχανικά) αλλά και εθνικότητας (ελληνική, ιταλική ή ελβετική γωνιά).

Υπενθυμίζεται πως η «Στοά Μοδιάνο» είναι μια σκεπαστή αγορά, που σχεδιάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο το 1925, με σκοπό να στεγάσει την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1995 από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί «χαρακτηριστικό δείγμα κτιρίων Αγοράς με στοά».

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες της αγοράς, από τους τους φωτογράφους της ομάδας Thessaloniki Arts and Culture Photos στο άρθρο μας ”Μοδιάνο, μια “παριζιάνικη” αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης”!

 

Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κάπλα

Διαβάστε επίσης

Close