Δέλτα Αξιού: αυθεντικότητα και γοητεία μιας αλλής εποχής

Δέλτα Αξιού: αυθεντικότητα και γοητεία μιας αλλής εποχής

Στο Thessaloniki Arts and Culture μας αρέσουν τα μέρη που «ξεφεύγει» το μυαλό και το βλέμμα. Κι αφού είδαμε εικόνες από το Καλοχώρι (άλμπουμ: Καλοχώρι: μια φωτογραφική βόλτα στους κρυμμένους θησαυρούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης), μέσα από το φακό και τη ματιά των φωτογράφων του Thessaloniki Arts and Culture Photos, επιστρέφουμε στην περιοχή με υλικό από το Δέλτα Αξιού!

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Καλοχώρι, αρχίζει η προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Μία περιοχή με μεγάλη οικολογική αξία, η οποία κατατάσσεται στους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ευρώπης, ιδίως για την ποικιλία της άγριας ορνιθοπανίδας που φιλοξενεί. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς 297 είδη πουλιών, περίπου το 65% των ειδών που έχουν παρατηρηθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή. Η τοποθεσία έχει ενταχθεί στο δίκτυο οικολογικών περιοχών της Ευρώπης, Natura 2000, ενώ προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους.

Για τους λάτρεις της φύσης η περιοχή συστήνεται ανεπιφύλακτα. Πλήθος από σπάνια και πανέμορφα πουλιά, άλογα στα λιβάδια του Αξιού και εντυπωσιακοί νεροβούβαλοι στις λίμνες του Γαλλικού ποταμού.

Αξίζει μια επίσκεψη για έναν περίπατο στα μονοπάτια της παράκτιας περιοχής, αλλά μέχρι τότε… μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα όμορφα τοπία, όπως σας το παρουσιάζουν 20 φωτογράφοι με 50 επιλεγμένες φωτογραφίες!

Οι φωτογραφίες είναι επιλεγμένες από τους φωτογράφους της ομάδας Thessaloniki Arts and Culture Photos και έχουν αναρτηθεί με αλφαβητική σειρά των δημιουργών.
©Οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών. Για οποιαδήποτε χρήση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Το όνομα του κάθε δημιουργού αναγράφεται κάτω από την αντίστοιχη φωτογραφία του, ακριβώς όπως αναγράφει το προφίλ του στο Facebook.

Δείτε το πολύ όμορφο άλμπουμ:

Διαβάστε επίσης

Αμαλία Φλώρου, Thessaloniki my home

Αμαλία Φλώρου, Thessaloniki my home

Ο ουρανός και η θάλασσα. Και στη μέση η πόλη μου, το καταφύγιό μου. Με το αιώνιο χαμόγελό της, η Θεσσαλονίκη, με καλεί σε αναμνήσεις, αναζητήσεις, προσδοκίες, φωτογραφίσεις.

Close