Φωτογραφία: Ευαγγελία Μεϊμέτη

Ευαγγελία Μεϊμέτη, Thessaloniki my home

Λένε πως οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται ποτέ. Αυτό συμβαίνει και με τη Θεσσαλονίκη.

Ένας όμορφος προορισμός που κερδίζει τον ταξιδιώτη από το πρώτο κιόλας λεπτό.
Η μαγεία και η μοναδικότητα που εκπέμπει η συγκεκριμένη πόλη, σίγουρα δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους ανθρώπους της τέχνης.

Οι φωτογραφικές μου αναζητήσεις ξεκίνησαν για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη πριν αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια. Τότε που ξεκινούσα από την Ροτόντα και φτάνοντας μέχρι την Άνω πόλη, με ενδιάμεση στάση τη Μονή Βλατάδων για να ξεκουραστώ, να απολαύσω τη θέα του Θερμαϊκου αλλά και τα ηλιοβασιλέματα γεμάτα φως! Μοναδικός συνοδοιπόρος μου, η φωτογραφική μου μηχανή.

Και ενώ τα χρόνια πέρασαν η αγάπη μου για την πόλη αυτή μεγάλωσε. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να φύγω από αυτή την πόλη, συνέχισα να την κουβαλώ μέσα μου, με την ελπίδα να επιστρέψω σύντομα. Πάντα για μένα ήταν ένας προορισμός ξεκούρασης και χαλάρωσης.
Αμέτρητες γωνιές που η καθεμία έχει τη δική της «μυρωδιά» στο χρόνο. Λαδάδικα, Καπάνι, Άνω πόλη, Φραγκομαχαλάς, Ναυαρίνου- Ροτόντα, Αγία Σοφία, Λευκός Πύργος, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και φυσικά η εκκλησία του Πολιούχου της πόλης Άγιος Δημήτριος που δεσπόζει επιβλητικά στο κέντρο της πόλης, είναι οι πιο σημαντικές συνοικίες της που καθώς τις περπατάς σου δημιουργούν όμορφα συναισθήματα.

Η αγάπη μου λοιπόν για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και οι όμορφες γωνιές της, με έκανε να ξεκινήσω ένα φωτογραφικό ταξίδι, από εκείνα τα ταξίδια που δεν θες να σταματήσεις ποτέ. Ακόμη και τα μαθήματα φωτογραφίας που έκανα σε Ελλάδα και Αμερική είχαν πάντα ως επίκεντρο φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης!

Ευαγγελία Μεϊμέτη

 

evangelia meimeti 00

evangelia meimeti 01

evangelia meimeti 02

evangelia meimeti 03

evangelia meimeti 04

evangelia meimeti 06

evangelia meimeti 07

evangelia meimeti 08

evangelia meimeti 09

evangelia meimeti 10

evangelia meimeti 11

evangelia meimeti 12

evangelia meimeti 13

evangelia meimeti 14

evangelia meimeti 15

evangelia meimeti 16

evangelia meimeti 17

evangelia meimeti 18

evangelia meimeti 19

 

 

Thessaloniki Arts and Culture

 

 

 
Διαβάστε επίσης

Close